Club Brugge verslikt zich niet tegen STVV

05-12 22:37

Club Brugge verslikt zich niet tegen STVV

Een sterke prestatie tegen Zenit Sint-Petersburg, een cruciale wedstrijd tegen Lazio op de agenda. Club Brugge moest tussendoor nog STVV partij geven. Een wervelende partij werd dat niet, Club hield wel de punten thuis.

Philippe Clement wou Clinton Mata en Hans Vanaken rust gunnen. Ruud Vormer kreeg tijdens de opwarming echter nog met buikklachten af te rekenen en bleef aan de kant. Zo diende Vanaken toch te starten. Na zeventig minuten mocht hij de tribune opzoeken. Clinton Mata viel in de slotminuten in.

Bij STVV kwam belofte-trainer Stef Van Winckel voor de groep te staan, na het ontslag van Kevin Muscat. De voormalige assistent van Guido Brepoels en Franky Van der Elst voerde vier wijzigingen door.

Club Brugge nam in het eerste halfuur het initiatief, zonder doelkansen. De Kanaries speculeerden op de counter en dwongen de eerste doelkans af via Duckens Nazon. Er was ook een vrije trap van Pol Garcia, met een prima redding van Simon Mignolet. Noa Lang dreigde één keer.

Gouden wissel bij Club Brugge

Te weinig tempo om een moedig STVV uit verband te spelen. Philippe Clement haalde Emmanuel Dennis naar de kant in de 56e minuut. Invaller David Okereke schoof bij zijn eerste baltoets de 1-0 binnen.

De thuisploeg dwong nog wat kansen af, maar de verlossende tweede treffer liet op zich wachten. Dan weet je dat er nog iets kan gebeuren. In de 87e minuut was een ondermaats spelende Yuma Suzuki dichtbij de 1-1. Zijn kopbal – vrije trap van Steve De Ridder – belandde echter in de armen van Truienaar Simon Mignolet.

 

Club Brugge speelde niet met de grootste schwung, ze hielden de drie punten wel thuis en springen met een 11 op 15 (tijdelijk) over Beerschot en Racing Genk. De focus kan naar de belangrijke match in het Stadio Olympico. Overwinteren in de Champions League of niet? Dat scheelt ruim 12 miljoen euro.

Voor STVV ziet het er niet goed uit. De Kanaries staan voorlaatste met één puntje meer dan Moeskroen, dat woensdag een inhaalmatch tegen OHL afwerkt.

LEES OOK: Club Brugge verslikt zich niet tegen STVV

LEES MEER OVER:

Club Brugge

David Okereke

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...