“Dat is laf van Bart Verhaeghe”

23-03-2024 11:54

“Dat is laf van Bart Verhaeghe”

Na een nederlaag tegen Anderlecht stapte Bart Verhaeghe het kantoor binnen van Ronny Deila. Het kwam tot een woordenwisseling. De voorzitter vond dat er meer uit deze spelerskern te halen was. Deila gaf aan dat Verhaeghe te veel in het verleden leeft. Twee tellen later ging Verhaeghe aan de spelers vertellen dat de trainer niet echt in hun geloofde en hij wel.

Met zo’n actie ondermijn je de positie van elke trainer. Dat begint het potenzagen in de kleedkamer. Ronny Deila stoorde zich niet alleen aan de torenhoge verwachtingen. “Ik heb nergens meegemaakt dat er zoveel interne zaken naar de media lekten”, gaf de Noorse trainer mee.

CEO Bob Madou deelde het ontslag van Ronny Deila mee. Met de stelling dat er meer uit de spelerskern te halen was. Voormalig trainer Johan Boskamp vindt het maar niets dat de voorzitter anderen de kastanjes uit het vuur liet halen.

De voorzitter annex aandeelhouder en zakenman was op vakantie vertrokken naar Lanzarote. “Het ontslag is geen verrassing. Deila stond al een paar weken met anderhalf been buiten. Ik vind het alleen laf dat Bart Verhaeghe op Lanzarote zat en anderen zijn vuile werk heeft laten opknappen”, blikt Boskamp terug bij Het Belang van Limburg.

De zevende trainer in drie jaar. Niets om fier op te zijn. Dat kan de zoektocht naar een nieuwe coach bemoeilijken. Niet elke trainer hapt zomaar toe. Waarom is het trainersverloop zo groot? Is er te veel inmenging van het bestuur? Voorlopig is Club NXT-trainer Nicky Hayen aan zet. Club Brugge is op zoek naar een nieuwe trainer én een technisch directeur.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...