De Bilde: “Anderlecht is een drama”

19-01-2023 18:58

De Bilde: “Anderlecht is een drama”

Na een 2-3 nederlaag tegen Zulte Waregem staat Anderlecht slechts vijf punten boven de degradatiezone. De zesde thuisnederlaag al. De slechtste notering sinds 1935. “Als we de volgende drie matchen winnen, staan we bijna in Play-off 1”, bekijkt Benito Raman het zo positief mogelijk. Gilles De Bilde doet dat niet.

“Ik ben beschaamd”, gromde trainer Brian Riemer na de uitschuiver tegen Zulte Waregem. Woorden die boekdelen spreken. Riemer gaf een job in de Premier League op om de Belgische recordhouder terug hogerop te helpen. Van die grootsheid blijft nog bitter weinig over. “We moeten ons geweldig herpakken”, gaf de Deen mee.

“Tegen Seraing moeten we gewoon winnen, anders is het hek helemaal van de dam”, stelde doelpuntenmaker Benito Raman. Zondag moeten ze naar de rode lantaarn.

Daden en geen woorden

“Een nieuw dieptepunt voor Anderlecht. Ik denk niet dat iemand had verwacht de woorden Anderlecht en degradatie in één zin te horen”, gaf Gilles De Bilde bij VTM Nieuws mee. “Maar het is wel de realiteit. Je komt in een situatie waarin je alleen maar naar onder moet kijken. Voor die Europese match komen er nog vier matchen met drie die ze moeten winnen om een klein beetje terug naar boven te kunnen kijken. Maar hoe het nu draait, met dat gebrek aan vertrouwen en efficiëntie, dan is het problematisch en wordt het alleen maar erger.”

RSC Anderlecht zit al 87 jaar op rij in de eerste afdeling. “Ik kan mij niet voorstellen dat het zonder Anderlecht wordt, maar vandaag moet ik daar wel ja op zeggen. Ik had nooit gedacht over degradatie en Anderlecht te moeten praten.”

“Het niveau is niet goed genoeg. Er is de laatste jaren zodanig slecht gewerkt. Het aantrekken van spelers die het shirt van Anderlecht niet waardig zijn. Het is gewoon een drama, zowel het sportieve als het extra-sportieve. Er zijn dringen daden en niet alleen woorden nodig.”

LEES OOK: Peter Vandenbempt ziet degradatiekandidaat in Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...