“De Bruyne zal het verschil maken op het EK”

21-03-2024 11:52

“De Bruyne zal het verschil maken op het EK”

20% van de speelminuten in de Premier League, slechts 13% in de Champions League. Kevin De Bruyne kwam voor het laatst met de Rode Duivels in actie op 28 maart 2023. De volgende acht interlands was hij niet inzetbaar. Hij loopt er ook niet bij tegen Ierland en Engeland.

Bondscoach Domenico Tedesco acht het beter geen beroep te doen op Kevin De Bruyne. Kinesist Lieven Maesschalck juicht die beslissing toe. “Het is voor Kevin heel belangrijk, na de blessure die hij gehad heeft, dat als de ‘load’ te hoog ligt, hij dat moet aangeven. Zijn hele entourage is daar ook op ingespeeld, om dat met data in kaart te brengen. Naargelang zijn instelling kunnen ze dan preventief ingrijpen. En dat hebben ze nu gedaan.”

Ook bij Man City denken ze aan de belasting. “Er is de return to train and to play, maar dan heb je ook nog de opéénvolging van wedstrijden, die opnieuw een andere belasting vraagt. Daar hebben ze bij City rekening mee gehouden, door hem langzaam weer te integreren en nu dus ook door hem even een aantal wedstrijden aan de kant te laten.”

De Bruyne kwam als een nieuw persoon terug. ‘Long Hair KDB’ maakte meteen indruk bij zijn comeback. “Dat moet ongelooflijk deugd gedaan hebben voor dat lichaam, goh! Die stress die wegvalt, dat levensritme dat compleet kalmeert… Kevin heeft totáál kunnen recupereren en is voor mij ‘herboren’. Dat zie je aan alles. Niet alleen aan zijn imago. (lacht) Maar ook als persoon. Hij heeft echt opnieuw de vreugde die hij moet hebben en dat is ook nodig, met die ongelooflijke opeenvolging van intense wedstrijden.”

Volgens Maesschalck zal De Bruyne de beslissende speler kunnen zijn voor de Rode Duivels. “Zéker. Hoe meer hij die intensiteit nu gaat opbouwen, hoe beter hij gaat zijn. Áls hij zich kan behoeden voor nieuwe blessures, zal hij zéker het verschil maken op het EK”, citeert Het Laatste Nieuws.

LEES OOK: Lieven Maesschalck maakt zich geen zorgen om Lukaku

Nieuwsbrief

Specials

Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

Mooie liedjes duren vaak niet lang. STVV en Thorsten Fink, dat was een ‘perfect match’....

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Union won drie matchen meer

Union won drie matchen meer

49 punten voor Club Brugge, 46 voor Union en Anderlecht. Als Club zondag een punt...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...