“De Bruyne zal het verschil maken op het EK”

21-03-2024 11:52

“De Bruyne zal het verschil maken op het EK”

20% van de speelminuten in de Premier League, slechts 13% in de Champions League. Kevin De Bruyne kwam voor het laatst met de Rode Duivels in actie op 28 maart 2023. De volgende acht interlands was hij niet inzetbaar. Hij loopt er ook niet bij tegen Ierland en Engeland.

Bondscoach Domenico Tedesco acht het beter geen beroep te doen op Kevin De Bruyne. Kinesist Lieven Maesschalck juicht die beslissing toe. “Het is voor Kevin heel belangrijk, na de blessure die hij gehad heeft, dat als de ‘load’ te hoog ligt, hij dat moet aangeven. Zijn hele entourage is daar ook op ingespeeld, om dat met data in kaart te brengen. Naargelang zijn instelling kunnen ze dan preventief ingrijpen. En dat hebben ze nu gedaan.”

Ook bij Man City denken ze aan de belasting. “Er is de return to train and to play, maar dan heb je ook nog de opéénvolging van wedstrijden, die opnieuw een andere belasting vraagt. Daar hebben ze bij City rekening mee gehouden, door hem langzaam weer te integreren en nu dus ook door hem even een aantal wedstrijden aan de kant te laten.”

De Bruyne kwam als een nieuw persoon terug. ‘Long Hair KDB’ maakte meteen indruk bij zijn comeback. “Dat moet ongelooflijk deugd gedaan hebben voor dat lichaam, goh! Die stress die wegvalt, dat levensritme dat compleet kalmeert… Kevin heeft totáál kunnen recupereren en is voor mij ‘herboren’. Dat zie je aan alles. Niet alleen aan zijn imago. (lacht) Maar ook als persoon. Hij heeft echt opnieuw de vreugde die hij moet hebben en dat is ook nodig, met die ongelooflijke opeenvolging van intense wedstrijden.”

Volgens Maesschalck zal De Bruyne de beslissende speler kunnen zijn voor de Rode Duivels. “Zéker. Hoe meer hij die intensiteit nu gaat opbouwen, hoe beter hij gaat zijn. Áls hij zich kan behoeden voor nieuwe blessures, zal hij zéker het verschil maken op het EK”, citeert Het Laatste Nieuws.

LEES OOK: Lieven Maesschalck maakt zich geen zorgen om Lukaku

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...