D’Onofrio steunt Club Brugge met BeNeLiga

27-12 18:50

D’Onofrio steunt Club Brugge met BeNeLiga

Zowel Bart Verhaeghe als Vincent Mannaert zijn een vurige voorstander van de vorming van een BeNeLiga, met acht Belgische en tien Nederlandse clubs. In het verleden zat Antwerp vaak niet op dezelfde lijn met Club Brugge, maar nu krijgt Verhaeghe steun vanop de Bosuil.

“Als onze topclubs in de toekomst nog iéts willen voorstellen internationaal, dan is een BeNeLiga een uitstekend idee”, stelt sportief directeur Luciano D’Onofrio tegenover Het Laatste Nieuws. “Alleen zo kunnen we op termijn ontsnappen aan de obscurité – de duisternis. Geloof me, we zijn op weg naar een mondiale competitie – die komt er over drie jaar, over vijf jaar, maar ze komt er. Zoals het nu is, zal België in het proces daarnaartoe geen woord te zeggen hebben.”

“Bart Verhaeghe mag wat mij betreft nóg meer in de diepte gaan om de twijfelaars en de ongelovigen aan te tonen hoe noodzakelijk een BeNeLiga is”, merkt D’Onofrio op. “Topclubs in Europa evolueren steeds meer naar multinationals – FC Porto is vandaag in niets meer te vergelijken met de club die het was toen ik er werkte (’84-’87, red.). Het Belgische voetbal in zijn huidige vorm zal zich onvoldoende kunnen ontwikkelen om de trends op de markt te kunnen volgen.”

“We zijn niet interessant genoeg”, stelt de voormalige makelaar. “En dus zullen we aan de kant geschoven worden. Meer financiële inkomsten spelen natuurlijk een rol, maar je hebt ook meer visibiliteit nodig. Een Chinees staat vrijdag niet op voor Antwerp-Anderlecht, maar misschien wel voor Ajax-Antwerp en Ajax-Anderlecht.”

Voor een hervorming van het Belgisch voetbal zullen de G5 en Antwerp nog meer clubs over de streep moeten trekken. Luciano D’Onofrio lonkt naar enkele clubleiders.

“En dan is er nóg iets… – hier moeten clubs als Waregem, Kortrijk, Mechelen eens over nadenken: een speler die nu – met alle respect – niet wil komen naar Waregem of Mechelen, zal dat misschien wél willen als hij het vooruitzicht heeft om te kunnen spelen niet alleen tegen Brugge, Anderlecht, Standard, Gent, Antwerp…, maar ook tegen Ajax, Feyenoord, PSV… Een BeNe-Liga is noodzakelijk, en steun ik volledig”, besluit D’Onofrio.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...