Duchâtelet weet waar het fout liep voor Venanzi

16-03 17:25

Duchâtelet weet waar het fout liep voor Venanzi

Bruno Venanzi nam in 2015 de aandelen van Roland Duchâtelet bij Standard Luik over. De Luikenaar kondigde mooie tijden aan. Standard zou terug de status van topclub verwerven en het stadion zou vernieuwd worden. Woorden zonder daden. Sportief en financieel verval. Zo kwamen de Rouches in handen van het Amerikaanse 777 Partners.

Duchâtelet kreeg meermaals de vraag terug te keren bij Standard. De sjoemelpraktijken in het Belgisch voetbal spelen voor stoorzender. Roland Duchâtelet woont nog wat matchen bij, als voetbalfan. Niet meer als investeerder of clubleider.

“Bruno Venanzi beschikte over de financiële middelen om te slagen, maar hij heeft zich – Bruno heeft me dat ook zelf verteld – slecht laten omringen. Hij gaf vertrouwen aan mensen die dat helemaal niet verdienden. Dat is hem duur opgebroken, net als voor Standard”, stelt Roland Duchâtelet tegenover de Franstalige omroep RTBF.

Een vingerwijzing naar voormalig CEO Alexandre Grosjean en sportief adviseur Michel Preud’homme? Na het vertrek van Roland Duchâtelet kon de omstreden makelaar Mogi Bayat een tijdlang een rol spelen bij de Luikse club.

Standard komt in handen van 777 Partners. De Rouches worden een zusterclub van Genoa FC en Vasco da Gama. Er zijn ook banden met Sevilla FC. 777 Partners wil al die clubs aansturen vanuit één centraal punt. Scoutingsverslagen delen, spelers uitwisselen, noem maar op. De supporters maakten al duidelijk ongerust te zijn. Blijft het DNA van hun geliefkoosde club overeind?

Dûchatelet heeft daar meer vertrouwen in. “Het lijken mensen te zijn die hun job kennen, die gezonde ambities hebben en oog hebben voor de lange termijn”, geeft hij aan.

LEES OOK: STVV mikt op 8000 fans tegen Standard

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...