Duchâtelet weet waar het fout liep voor Venanzi

16-03 17:25

Duchâtelet weet waar het fout liep voor Venanzi

Bruno Venanzi nam in 2015 de aandelen van Roland Duchâtelet bij Standard Luik over. De Luikenaar kondigde mooie tijden aan. Standard zou terug de status van topclub verwerven en het stadion zou vernieuwd worden. Woorden zonder daden. Sportief en financieel verval. Zo kwamen de Rouches in handen van het Amerikaanse 777 Partners.

Duchâtelet kreeg meermaals de vraag terug te keren bij Standard. De sjoemelpraktijken in het Belgisch voetbal spelen voor stoorzender. Roland Duchâtelet woont nog wat matchen bij, als voetbalfan. Niet meer als investeerder of clubleider.

“Bruno Venanzi beschikte over de financiële middelen om te slagen, maar hij heeft zich – Bruno heeft me dat ook zelf verteld – slecht laten omringen. Hij gaf vertrouwen aan mensen die dat helemaal niet verdienden. Dat is hem duur opgebroken, net als voor Standard”, stelt Roland Duchâtelet tegenover de Franstalige omroep RTBF.

Een vingerwijzing naar voormalig CEO Alexandre Grosjean en sportief adviseur Michel Preud’homme? Na het vertrek van Roland Duchâtelet kon de omstreden makelaar Mogi Bayat een tijdlang een rol spelen bij de Luikse club.

Standard komt in handen van 777 Partners. De Rouches worden een zusterclub van Genoa FC en Vasco da Gama. Er zijn ook banden met Sevilla FC. 777 Partners wil al die clubs aansturen vanuit één centraal punt. Scoutingsverslagen delen, spelers uitwisselen, noem maar op. De supporters maakten al duidelijk ongerust te zijn. Blijft het DNA van hun geliefkoosde club overeind?

Dûchatelet heeft daar meer vertrouwen in. “Het lijken mensen te zijn die hun job kennen, die gezonde ambities hebben en oog hebben voor de lange termijn”, geeft hij aan.

LEES OOK: STVV mikt op 8000 fans tegen Standard

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...