Engelse analisten spuwen Cristiano Ronaldo uit

04-08 08:54

Engelse analisten spuwen Cristiano Ronaldo uit

Hij ging niet met Manchester United mee op tournee in Thailand en Australië. Cristiano Ronaldo liet zijn makelaar bij clubs als Chelsea en PSG aankloppen. In de hoop toch nog bij een club te belanden die meedoet in de Champions League. Zijn gedrag begint steeds meer wrevel op te wekken.

De nieuwe trainer Erik ten Hag riep Cristiano Ronaldo al op het matje. Het team moet primeren, niet Cristiano Ronaldo. “We zijn een team, je moet tot het einde blijven”, gaf de voormalige coach van Ajax mee.

“Ik heb altijd gedacht dat dit een bizarre transfer zou”, stelt voormalig international Jamie Carragher bij The Overlap. “Ik voelde aan dat deze situatie een keer zou opduiken. Hoewel hij het gewoon goed deed op het veld. Maar hij tekende voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen. Ik kon het niet geloven. Hij gaat nooit de tweede viool spelen en in de fase van zijn carrière weten we allemaal dat het niet meer dezelfde speler is. Hij wordt 38 dit seizoen.”

Afgelopen week verliet hij na zijn vervanging meteen het stadion. Haantjesgedrag. “Ik denk dat als je het Ten Hag had gevraagd, dat hij Ronaldo helemaal niet wilde hebben. En ik betwijfel of zijn teamgenoten nog met hem willen spelen”, stelt Carragher. “Geen enkele topclub in Europa wil hem nog. Het is een goede doelpuntenmaker, maar niet meer de speler die hij ooit was.”

“Wat Cristiano Ronaldo heeft bereikt, is iets waar iedereen alleen maar van kan dromen”, merkt analist en clubicoon Garry Neville op. “Hij gaat een van de beste spelers aller tijden blijven. Voor altijd. Maar het is voor mij niet om aan te zien, als voormalige aanvoerder van Manchester United, dat de sterspeler er een bende van maakt.”

“Je kan geen sterspeler hebben die denkt alles te kunnen bepalen”, legt Neville uit. “Dat kan je simpelweg niet tolereren. Wat Sir Alex Ferguson vroeger deed? Hij stuurde zulke spelers weg. Ik weet dat de fans dol op Ronaldo zijn, maar nu hij weg wil moet Manchester United er alles aan doen dat vertrek te faciliteren.”

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...