Engelse analisten spuwen Cristiano Ronaldo uit

04-08 08:54

Engelse analisten spuwen Cristiano Ronaldo uit

Hij ging niet met Manchester United mee op tournee in Thailand en Australië. Cristiano Ronaldo liet zijn makelaar bij clubs als Chelsea en PSG aankloppen. In de hoop toch nog bij een club te belanden die meedoet in de Champions League. Zijn gedrag begint steeds meer wrevel op te wekken.

De nieuwe trainer Erik ten Hag riep Cristiano Ronaldo al op het matje. Het team moet primeren, niet Cristiano Ronaldo. “We zijn een team, je moet tot het einde blijven”, gaf de voormalige coach van Ajax mee.

“Ik heb altijd gedacht dat dit een bizarre transfer zou”, stelt voormalig international Jamie Carragher bij The Overlap. “Ik voelde aan dat deze situatie een keer zou opduiken. Hoewel hij het gewoon goed deed op het veld. Maar hij tekende voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen. Ik kon het niet geloven. Hij gaat nooit de tweede viool spelen en in de fase van zijn carrière weten we allemaal dat het niet meer dezelfde speler is. Hij wordt 38 dit seizoen.”

Afgelopen week verliet hij na zijn vervanging meteen het stadion. Haantjesgedrag. “Ik denk dat als je het Ten Hag had gevraagd, dat hij Ronaldo helemaal niet wilde hebben. En ik betwijfel of zijn teamgenoten nog met hem willen spelen”, stelt Carragher. “Geen enkele topclub in Europa wil hem nog. Het is een goede doelpuntenmaker, maar niet meer de speler die hij ooit was.”

“Wat Cristiano Ronaldo heeft bereikt, is iets waar iedereen alleen maar van kan dromen”, merkt analist en clubicoon Garry Neville op. “Hij gaat een van de beste spelers aller tijden blijven. Voor altijd. Maar het is voor mij niet om aan te zien, als voormalige aanvoerder van Manchester United, dat de sterspeler er een bende van maakt.”

“Je kan geen sterspeler hebben die denkt alles te kunnen bepalen”, legt Neville uit. “Dat kan je simpelweg niet tolereren. Wat Sir Alex Ferguson vroeger deed? Hij stuurde zulke spelers weg. Ik weet dat de fans dol op Ronaldo zijn, maar nu hij weg wil moet Manchester United er alles aan doen dat vertrek te faciliteren.”

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...