Ex-scheidsrechters verdeeld over tackle Sylla

09-01-2023 09:58

Ex-scheidsrechters verdeeld over tackle Sylla

Abakar Sylla kwam te laat om Joseph Paintsil de bal te ontfutselen en maaide de aanvaller dan maar neer. Scheidsrechter Lawrence Visser haalde geen rode kaart boven. Sylla kreeg in de tweede helft een tweede gele kaart, ging in de clinch met enkele ploegmaten en trapte in de spelerstunnel tegen een deur.

“Het is een enorme fout om Paintsil zo gewelddadig te tackelen langs achter”, stelt Stéphane Breda tegenover SudPresse. “Volgens mij is dat een rode kaart omdat hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar brengt. Het is ook een zware fout die niets met het spel te maken heeft. Uiteindelijk werd hij toch uitgesloten na een nieuwe overtreding en het verliezen van zijn controle. Rits en Yaremchuk moesten hem zelfs vasthouden om van het veld te krijgen. Dat is onacceptabel.”

Ex-scheidsrechter Tim Pots stelt zich milder op voor Abakar Sylla. “De mogelijkheid om de bal te kunnen spelen is nog een criterium, naast fysieke integriteit, intensiteit, plaats contact en impact. Sylla kon inderdaad de bal niet meer spelen, maar aan de andere criteria voldeed de tackle niet. Puur theoretisch gezien, was het dus geen rood. Let wel: als je aan het begin van het seizoen bepaalde richtlijnen geeft, waarin je zegt dat brutaal spelbederf rood moet zijn, dan was het hier uiteraard een mogelijkheid. Het maakt deze fase dus ook een gemiste kans om die richtlijnen te volgen.”

“Het was geen tackle met de voeten vooruit en hij plantte zijn studs niet op het scheenbeen van Paintsil”, stelt Serge Gumienny bij Het Belang van Limburg. “Dat neemt niet weg dat hij de speler van Genk zwaar had kunnen blesseren. Dit was er ver over. Hier was maar één sanctie voor: inpakken en wegwezen. Zonder pardon.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...