Ex-scheidsrechters verdeeld over tackle Sylla

09-01-2023 09:58

Ex-scheidsrechters verdeeld over tackle Sylla

Abakar Sylla kwam te laat om Joseph Paintsil de bal te ontfutselen en maaide de aanvaller dan maar neer. Scheidsrechter Lawrence Visser haalde geen rode kaart boven. Sylla kreeg in de tweede helft een tweede gele kaart, ging in de clinch met enkele ploegmaten en trapte in de spelerstunnel tegen een deur.

“Het is een enorme fout om Paintsil zo gewelddadig te tackelen langs achter”, stelt Stéphane Breda tegenover SudPresse. “Volgens mij is dat een rode kaart omdat hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar brengt. Het is ook een zware fout die niets met het spel te maken heeft. Uiteindelijk werd hij toch uitgesloten na een nieuwe overtreding en het verliezen van zijn controle. Rits en Yaremchuk moesten hem zelfs vasthouden om van het veld te krijgen. Dat is onacceptabel.”

Ex-scheidsrechter Tim Pots stelt zich milder op voor Abakar Sylla. “De mogelijkheid om de bal te kunnen spelen is nog een criterium, naast fysieke integriteit, intensiteit, plaats contact en impact. Sylla kon inderdaad de bal niet meer spelen, maar aan de andere criteria voldeed de tackle niet. Puur theoretisch gezien, was het dus geen rood. Let wel: als je aan het begin van het seizoen bepaalde richtlijnen geeft, waarin je zegt dat brutaal spelbederf rood moet zijn, dan was het hier uiteraard een mogelijkheid. Het maakt deze fase dus ook een gemiste kans om die richtlijnen te volgen.”

“Het was geen tackle met de voeten vooruit en hij plantte zijn studs niet op het scheenbeen van Paintsil”, stelt Serge Gumienny bij Het Belang van Limburg. “Dat neemt niet weg dat hij de speler van Genk zwaar had kunnen blesseren. Dit was er ver over. Hier was maar één sanctie voor: inpakken en wegwezen. Zonder pardon.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...