Fredberg aan de macht bij Anderlecht

16-01-2023 07:58

Fredberg aan de macht bij Anderlecht

Wouter Vandenhaute kreeg de functie van voorzitter in handen en pompte even later met zakenpartner Geert Duyck 24 miljoen euro in het noodlijdende RSC Anderlecht. Vandenhaute verbrandde echter zijn vingers. Met enkele opvallende beslissingen joeg hij de supporters en andere aandeelhouders het harnas in. Nieuwkomer Jesper Fredberg komt als zogenaamde winnaar uit het verhaal.

De nieuwe CEO Sports krijgt samen met Kenneth Bornauw (CEO Non-Sports) de uitvoerende macht in handen. Volgens La Dernière Heure moet Jesper Fredberg geen direct akkoord meer gevraagd worden aan Vandenhaute voor het merendeel van de sportieve beslissingen. Enkel bij de belangrijkste dossiers zal goedkeuring van de Raad van Bestuur, waar de preses wel in blijft zetelen, nodig zijn. Op de transfermarkt lijkt Fredberg dus zo goed als carte blanche te krijgen, weliswaar binnen het voorziene budget.

KINDERMANS EN VERBEKE
En er zullen nog meer belangrijke dossiers op zijn bureau terecht komen. Zo wordt één van zijn eerste opdrachten om een akkoord te vinden met Jean Kindermans. De club wil graag doorgaan met de jeugdcoördinator, maar het valt te betwijfelen of die vrede zal nemen met flink verminderde voorwaarden. Vervolgens zal Fredberg, weliswaar in samenspraak met Bornauw, een nieuwe functie moeten vinden voor Peter Verbeke. En ook de contractonderhandelingen van de spelers zullen door hem afgehandeld moeten worden. Fredberg lijkt amper enkele maanden na zijn aanstelling dus de nieuwe sterke man op Neerpede. Afwachten of hij er wél in slaagt om de gevallen recordkampioen weer op het juiste spoor te krijgen.

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...