Geen ‘Propere Handen’ bij Ajax

27-09-2023 08:44

Geen ‘Propere Handen’ bij Ajax

Meerdere makelaars, clubleiders en andere intimi kwamen in opspraak in het Belgische voetbalschandaal Propere Handen, ook gekend als Operatie Zero. Een nieuw schandaal is in de maak, deze keer in Nederland.

De ontslagen sportief directeur Sven Mislintat legde op het einde van de zomermercato Borna Sosa vast. Niet alleen de hoge transfersom zorgde voor beroering. Wat later bleek dat Mislintat beroep deed op een makelaar die aandeelhouder is van zijn bedrijf Matchmetrics. Daar blijft het niet bij.

Mislintat zou de andere nieuwe spelers verzocht hebben over te stappen naar zaakwaarnemer Arthur Beck. “Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar dat kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf”, stelt Gerben Everts, directeur van de VEB, tegen de NOS.

“Het lijkt erop dat Mislintat heel grote vrijheid kreeg. Spelers van een bedenkelijk allooi, voor hoofdprijzen. Wat is hier fout gegaan?”

Zo betaalde Ajax 12,5 miljoen euro aan Antwerp voor de transfer van Gaston Avilla. Die som kan nog oplopen tot 14,4 miljoen euro. Transfermarkt schat de marktwaarde van Avilla op 3,5 miljoen euro.

Bij Antwerp lachten ze dan ook hun tanden bloot. Zoveel geld voor een speler die niet eens een vaste waarde was. Ondertussen is Avila bij Ajax al derde keuze op de linkerflank. Een foute transfer, met een reukje aan.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...