Gokkende speler Juventus 3 miljoen euro schulden

18-10-2023 13:06

Gokkende speler Juventus 3 miljoen euro schulden

Nicolo Fagioli draaide mee bij een Italiaanse topclub en verdiende er een goed belegde boterham. Hij kwam ook in beeld bij de nationale ploeg. Aan die hemelsblauwe hemel kwamen plots gifzwarte donderwolken opzetten. Een gokverslaving.

Volgens de 22-jarige middenvelder liep het mis tijdens een trainingskamp van Italië U21. “Ik begon met het inzetten op voetbalmatchen, omdat anderen het deden.” Hij wijst daarbij naar Sandro Tonali, die nu bij Newcastle United zit. “Hij was degene die mij voorstelde om op het illegale Icebet te spelen.”

Dat werd snel een verlieslatende operatie. “Ik vroeg Federico Gatti om 40.000 euro. Ik vertelde dat ik het nodig had om een horloge te kopen. Ik moet het nog steeds aan hem teruggeven”, bekent Nicolo Fagioli tegenover het Openbaar Ministerie van Turijn. “Radu Drăgușin heeft mij in oktober 2022 ook 40.000 euro geleend. Ook dat moet ik hem nog terugbetalen.”

Nicolo Fagioli staat voor bijna 3 miljoen euro in het krijt. “Naarmate mijn schulden stegen, kreeg ik steeds zwaardere bedreigingen, zoals: ‘Ik breek je benen’. Ik had het gevoel dat ik alleen maar voetbalde om mijn schuld af te lossen.”

Als spijtoptant ontsnapt hij aan een schorsing tot drie jaar. Fagioli zal de eerstkomende zeven maanden aan de kant moeten blijven.

Bekentenissen Tonali

Nicolo Fagioli gaf aan geen geld ingezet te hebben op eigen wedstrijden. Sandro Tonali zou wel gegokt hebben op duels van zijn werkgever AC Milan, als hij niet zelf in de selectie zat. De middenvelder van Newcastle United moet daardoor serieus vrezen voor een langdurige schorsing. Als zijn beweringen niet kloppen, en hij wel op AC Milan inzette als hij op het veld stond of in de dug-out zat, zal Tonali de maximimstraf van drie jaar opgelegd krijgen.

Het gokschandaal in Italië is aan het rollen gebracht door onthullingen van roddeljournalist Fabrizio Corona. ‘De Koning van de Paparazzi’ wees naast Fagioli en Tonali ook Nicola Zalewski van AC Roma aan als schuldigen.

LEES OOK: Gokkende international wordt spijtoptant: “Benen breken”

LEES MEER OVER:

Juventus

Serie A

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...