Hoefkens over Skov Olsen: “Wil hij mee?”

27-12-2022 08:28

Hoefkens over Skov Olsen: “Wil hij mee?”

Het rommelt bij Club Brugge. Tegenvallende prestaties, spelers die naast de selectie vallen. Na onder meer Roman Yaremchuk en Noa Lang was het de beurt aan Andreas Skov Olsen. De Deen liet via Instagram weten dat hij niet out was en legde zo nog meer druk op de schouders van de trainer.

“Het is voor mij heel belangrijk om zeer duidelijke lijnen te trekken”, legde Carl Hoefkens na het gelijkspel tegen OHL uit. “Dat heb ik gedaan met de niet-selectie van Andreas Skov Olsen. Dat was op een bepaald moment ook het geval bij Noa Lang. De reactie die ik van hem gekregen heb, is ongelooflijk.”

Hoefkens hoopt dat Skov Olsen het ook als een wake-up call ziet en op positieve wijze terugslaat. Wat hem betreft is er (nog) geen probleem. “Absoluut niet. Moet er iets aangepakt worden? Absoluut wel! Het zal van de speler zelf afhangen als hij meewil in het verhaal dat we schrijven. Maar naar de toekomst toe zal Skov Olsen een speler zijn die zeker nog bepalend zal zijn voor Club Brugge.”

Anonieme speler

Andreas Skov Olsen zat bij Bologna FC in de Serie A. Club Brugge plukte de flankspeler voor 6,4 miljoen euro weg. Skov Olsen nam een prima start bij Club. “Bij Bologna was ik meer rechtsback dan iets anders, omdat we amper de bal hadden”, citeerde Het Nieuwsblad de Deense international in maart 2022. “Dat defensieve en tactische voetbal was echt niks voor mij en frustreerde mij enorm. Pas op: ik kijk ook naar mezelf, hoor. Ik bracht niet genoeg. Maar in Italië voelde ik mijn vertrouwen week na week wegzakken. Ik werd een anonieme speler, en dat wilde ik niet zijn.”

De 22-jarige Deen lukte dit seizoen 6 doelpunten en 3 assists in 15 competitiematchen (64% potentiële speelminuten). Skov Olsen kwam in de Champions League aan 55% van de speelminuten. In 5 duels lukte hij 1 goal en 1 assist. Hij ligt tot midden 2026 onder contract.

Reactie Skov Olsen

Hieronder zie je de post van Andreas Skov Olsen na zijn niet-selectie tegen OHL. Een bericht dat snel terug verwijderd werd.

Skov Olsen haalt uit
instagram

LEES OOK: Boze fans wachtten Hoefkens op, Mignolet onderhandelt

 

Nieuwsbrief

Specials

Union meer punten dan Genk en Antwerp

Union meer punten dan Genk en Antwerp

Wie van spanning houdt, zat goed in de Jupiler Pro League 2022/2023. De titelstrijd werd...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

VIDEO: Ontvangst spelersbus KRC Genk

VIDEO: Ontvangst spelersbus KRC Genk

Enkele honderden fans van Antwerp tekenden present bij het vertrek van de spelersbus naar Genk....

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

De fans van Antwerp FC, Union en Racing Genk tellen de uren af. Eén van...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

Thibaut Courtois dook net als Neymar op de GP Formule 1 in Monaco op. De...