Hollerbach weet wat STVV moet doen tegen Club Brugge

18-01-2023 13:59

Hollerbach weet wat STVV moet doen tegen Club Brugge

STVV sloot het jaar 2022 met een 1-4 bekerzege bij Club Brugge. Er volgde een 2-0 zege tegen Zulte Waregem. Na de jaarwisseling kwam er echter wat onweer opzetten. Christian Brüls en Ameen Al-Dakhil werden te gelde gemaakt en de Kanaries grepen naast een plaats in de halve finale van de Beker van België. De hemel klaart echter al terug op.

Met een 0-2 zege in Eupen staat STVV weer een stap dichter bij het behoud. Ze blijven ook kans maken op deelname aan Play-off 2. Bernd Hollerbach zag Rocco Reitz terugkeren van Borussia Mönchengladbach en rekent ook op de terugkeer van Taichi Hara. Dat alles schept leven in de brouwerij.

Een grote tegenstelling met Club Brugge. De ploeg met het hoogste budget staat op de vierde plaats. Club voelt de hete adem van AA Gent en Standard in de nek. Ze zakken met een achterstand van liefst 20 punten op Racing Genk naar Stayen af.

“Dat zij niet veel zin zouden hebben om op ons kunstgrasveld te spelen? Ach, wij gingen toch ook winnen in Brugge of Eupen, op een ander veld. Als ze naar het speelveld verwijzen, geeft dat alleen maar aan dat de druk bij Club Brugge heel groot is”, blikt Bernd Hollerbach vooruit. “Zij moeten morgen winnen, wij willen winnen.”

“Hans Vanaken afstoppen”

Op 21 december werd het 1-4 in de beker. Noa Lang opende de score. STVV bleef echter overeind en scoorde vier keer met goals van Christian Brüls, twee keer Gianni Bruno en Daichi Hayashi. De Kanaries grepen in de tweede helft de macht met hun ijzersterke fysiek en puike organisatie. Even later vloog Carl Hoefkens buiten. Scott Parker is nu aan zet. Met een nederlaag bij Racing Genk en een gelijkspel tegen Anderlecht klaarde de Brugse hemel nog niet op.

“Of ik grote verschillen zie bij Club Brugge sinds de trainerswissel? Niet veel. Ze spelen nu met twee verdedigende middenvelders. Wij mogen ze vooral geen ruimte geven en zelf moedig zijn. We lieten Stef Peeters in Eupen niet in de match komen. Dat moeten we ook met een Hans Vanaken proberen te doen. Compact spelen, de duels winnen en efficiënt zijn in de aanval. Tegen een topploeg kan je enkele doelkansen afdwingen, die moet je benutten.”

Bernd Hollerbach over STVV-Club Brugge
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Club Brugge toonde zich in de Champions League. In de beker en de nationale competitie is het andere koek. “Hun focus lag misschien te veel op die Champions League”, merkt Bernd Hollerbach op. “De andere resultaten zijn minder, maar Club Brugge blijft natuurlijk een topploeg in België. Kijk maar naar de spelers die er rondlopen.”

Het verschil tussen STVV en Club Brugge bedraagt vijf punten. Bij de Kanaries blijft het strijdplan ongewijzigd: zo snel mogelijk de kaap van 40 punten halen om zeker te zijn van het behoud, pas daarna kan het over Play-off 2 gaan. Vorig seizoen grepen ze er net naast. (DC)

LEES OOK: Leistner denkt niet aan Mignolet als Gouden Schoen

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...