INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

29-03-2024 14:32

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

Kansen krijgen, een belangrijk gegeven voor een talentvolle voetballer. Stap twee: de kansen grijpen. Rein Van Helden sloeg de goede weg in. Vorig seizoen speelminuten en ervaring opdoen bij MVV in de Nederlandse tweede klasse. Dit seizoen een van de sterkhouders bij STVV.

De Kanaries sloten de reguliere competitie op de negende plaats af. Met wat meer daadkracht in de aanval zat er meer in. Goed voetbal brengen en punten pakken, dat wordt ook de doelstelling in Play-off 2.

“We beginnen tegen Westerlo. Een goede tegenstander”, blikt Rein Van Helden vooruit. “Onze spelersgroep is gretig. We hebben niets te verliezen en gaan voluit voor dat Europees ticket.”

De winnaar van de Europe Play-off komt tegen de nummer vier van de Champions’ Play-off uit. Met als inzet een ticket voor de Conference League. “Wij zouden twee ploegen moeten inhalen. AA Gent gaat voor dat Europees ticket en KV Mechelen zit in de goede flow. Maar in de play-offs weet je nooit. Wij zijn ook een kanshebber voor die eerste plaats.”

Contract

Meerdere STVV’ers trokken op interland. De andere spelers konden de batterijen even opladen. Een drietal dagen vrij. “Ik had daar persoonlijk niet echt nood aan”, merkt Rein Van Helden op. “Er waren in onze groep ook niet echt spelers met klachten.”

In die periode lichtte STVV de optie in zijn aflopende contract. Zo ligt de 21-jarige verdediger nog een jaar onder contract. “Dat was geen verrassing want ik kreeg al in oktober te horen dat ze die optie zouden lichten. Ik ben daar wel blij mee want ik ben gelukkig bij STVV. Of er over een nieuw meerjarig contract is gesproken? Er zijn wat verkennende gesprekken geweest. Ik wil mijn focus echter eerst op de play-offs leggen.”

Broer

Zijn vader Koen speelde bij Patro Eisden in tweede klasse. Broer Mats zit bij de U18 van Antwerp FC. Of het een droom is om ooit samen op het veld te staan? “Dat is een van mijn grootste dromen”, knikt Rein Van Helden met een guitige blik. “Ik ben ambitieus, hij ook. Hij vind het super sjiek waar ik al sta. Dat maakt Mats nog hongeriger. Hij speelt het liefst achter de spitsen en beschikt over veel kwaliteiten.”

MVV

92% van de speelminuten in de Jupiler Pro League. Dat spreekt boekdelen. Rein Van Helden hoort erbij. In het voetbal is het echter niet al goud wat blinkt. Vorig seizoen speelde hij bij MVV. Er klonk deze week een noodkreet in de Geusselt. Om een licentie te behalen voor volgend seizoen is er snel geld nodig.

“Ik was geschrokken van dat nieuws en heb enkele spelers gecontacteerd. Maar ik verwacht dat het wel goed zal komen. MVV is zo’n mooie club. De supporters zijn meteen met een aantal initiatieven begonnen om de club te helpen.”

Salonremise

De wedstrijd Westerlo-AA Gent was ook geen reclame voor het voetbal. Zondag speelt STVV op Stayen tegen de Kemphanen. Jan en alleman lustten dat Westerlo even rauw. Het zal nog wel even duren voor dat gevoel weg is.

“Ik denk niet dat die match veel aan hun spel zal veranderen. Misschien spelen ze wat anders want ze hebben een nieuwe coach (Bart Goor, nvdr.). Of ik zo’n salonremise ooit als speler meegemaakt heb? Neen. Na onze match tegen Club Brugge gingen we nog wat samen doen met de jongere spelers bij STVV. We hoorden Stef Wijnants op de radio beschrijven wat er zich op het veld afspeelde. Daar hoorde verbijstering bij. Zoiets hoort niet bij het voetbal.” (Dimitri Charles)

LEES OOK: Thorsten Fink (STVV): “Met ambitie naar play-offs”

Van Helden langer bij STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Pro League

Rein Van Helden

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...