“Jongensdroom komt uit voor Bjorn Meijer”

19-04 22:45

“Jongensdroom komt uit voor Bjorn Meijer”

Bjorn Meijer ruilt FC Groningen voor Club Brugge. Zijn vertrek levert 6 miljoen euro op. “Dit is iets wat je zelden meemaakt: een jonge talentvolle speler uit de eigen opleiding, die pas een klein jaar in de Eredivisie speelt en dan al de kans krijgt bij een topclub”, stelt technisch directeur Mark Jan Fledderus via het clubkanaal van zijn huidige werkgever.

“Wij hadden Bjorn uiteraard graag langer in Euroborg willen zien spelen en wij waren ook dicht bij een tussentijdse contractverlenging. En toen stond ineens Club Brugge op de stoep. Daarop zijn de contractbesprekingen tussen het management van Bjorn en ons stil komen te liggen.”

De 19-jarige linksachter liet aan de clubleiding weten naar Club Brugge te willen gaan. “Een contractverlenging bij ons zat er op dat moment niet meer in en dan moeten wij afwegingen gaan maken. Wij zijn met Club Brugge aan tafel geschoven en hebben onze voorwaarden kenbaar gemaakt. De onderhandelingen verliepen professioneel en in een prettige sfeer. Club Brugge liet uit de serieuze biedingen blijken snel zaken te willen doen. Ik wens te benadrukken dat zowel Bjorn als zijn management en Club Brugge zich zeer correct hebben opgesteld.”

“De gesprekken over deze transfer zijn in alle openheid gevoerd. Met name Bjorn verdient een groot compliment, want als je op zo’n jonge leeftijd in zo’n korte periode voor zo’n keuze komt te staan, dan komt er heel wat op je af. Bjorn is uitstekend omgegaan met de omstandigheden en hoewel wij het heel jammer vinden dat hij niet langer in het groen-wit zal spelen, zijn wij er heel trots op dat we een speler uit de eigen opleiding op zo’n jonge leeftijd kunnen afleveren aan een topclub in het buitenland. Uiteraard willen wij Bjorn nu alvast feliciteren met deze prachtige transfer. Voor hem is het een fantastische jongensdroom.”

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...