Keygnaert terug in dienst na Propere Handen

04-03-2023 18:22

Keygnaert terug in dienst na Propere Handen

In het voetbalschandaal Propere Handen kwamen ook een aantal journalisten onder vuur te liggen. Stephan Keygnaert, toen chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, gaf toe cadeaus ontvangen te hebben van de omstreden makelaar Dejan Veljkovic. DPG Media zette de samenwerking stop. Veertien maanden later treedt Keygnaert terug in dienst, dit keer als freelance sportjournalist.

“Er is het afgelopen jaar één en ander veranderd. Zo is Stephan nu geen verdachte meer in het dossier ‘Propere Handen’. Tezelfdertijd erkent hij ook expliciet dat de manier waarop hij werkte deontologisch niet kon”, geeft Michiel Ameloot, hoofdredacteur Sporthuis News City, aan. “We hebben intussen voor onze redactie een eigen deontologische code opgesteld met regels die strenger zijn dan ooit. Stephan heeft die ondertekend.”

Stephan Keygnaert zal geen punten meer geven aan spelers of scheidsrechters na een wedstrijd. Hij zou ook een opiniestukken schrijven en keert niet als chef voetbal terug.

“Ik heb destijds binnen de context van de ons-kent-ons cultuur die de voetbalwereld was, ontegensprekelijk deontologische fouten gemaakt. Dat deed ik in mijn drang om voor de lezers de best mogelijke voetbalopinieerder te zijn. Ik zie in en erken dat de waarden en normen zoals ik die heb beleefd, op geen enkel moment konden en kunnen getolereerd worden. Ik onderteken daarom ook de strikte deontologische code van News City.”

De Vlaamse Vereniging voor Journalisten stelt dat iedereen fouten kan maken en recht heeft op een tweede kans. Het VVJ wijst erop dat Keygnaert zijn fouten expliciet erkend heeft.

LEES MEER OVER:

Pro League

Propere Handen

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...