Komende zomer leegloop bij STVV?

16-03 15:03

Komende zomer leegloop bij STVV?

Play-off 1 of niet? Dat is de hamvraag voor STVV en AA Gent. Ze vechten in een onderlinge ontmoeting uit wie met het laatste ticket aan de haal gaat. Voor de Kanaries zou het een onverhoopt succes zijn. De Japanse bazen mikten pas over twee seizoenen op de top zes. Kunnen ze de kern samenhouden deze zomer? De kans lijkt bijzonder klein.

Er is interesse voor aanvaller Yohan Boli en verdediger Takehiro Tomiyasu, dat bevestigt CEO Takayuki Tateishi. “Heel veel. Tomiyasu, Boli – iedereen wil hen”, bevestigt CEO Takayuki Tateishi tegenover Het Nieuwsblad.

Daarnaast zijn er nog een aantal opties die STVV wil lichten. “En dat zal zeker gebeuren in het geval van De Sart en Boli. Janssens, dat moeten we nog bekijken.”

Yohan Boli heeft een aflopend contract bij de Kanaries. STVV heeft echter een eenzijdige optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. CEO Tateishi kondigde aan deze te lichten, indien niet kan Boli deze zomer gratis vertrekken op Stayen. De 25-jarige Ivoriaan zit dit seizoen aan twaalf doelpunten in de Jupiler Pro League. Boli streek in de zomer van 2015 transfervrij neer bij de Kanaries.

Takehiro Tomiyasu is sinds de winter van 2018 actief bij STVV. Pas dit seizoen komt hij aan spelen toe. De 20-jarige Japanner groeide al snel uit tot een van de sterkhouders achterin. Hij heeft nog een contract tot medio 2021. De marktwaarde van de Japanse international wordt op negen miljoen euro geschat.

Wie zeker vertrekt, is Daichi Kamada. De aanvallende middenvelder wordt geleend van het Duitse Eintracht Frankfurt. STVV bedong geen aankoopoptie. De 22-jarige Japanner speelde zich bovendien in de kijker met twaalf doelpunten en twee assists in de Jupiler Pro League. Bij Frankfurt heeft hij nog een contract tot medio 2021.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...