Leistner verlaat STVV: “Dat advies vertel ik later wel”

21-04-2023 13:59

Leistner verlaat STVV: “Dat advies vertel ik later wel”

Toni Leistner werkt tegen Antwerp zijn 52ste wedstrijd in het shirt van STVV af. Zijn laatste match in België. Leistner wil zich met zijn familie in Duitsland ‘settelen’.

Wat er na Dynamo Dresden, Hallescher, Union Berlin, 1. FC Köln, Queens Park Rangers, HSV en STVV volgt, is nog niet duidelijk. “Er is nog niets concreet. Ik concentreer mij voluit op die laatste match bij STVV. Daarna ga ik op vakantie met mijn familie en dan hak ik die knoop over mijn toekomst wel door”, vertelt Toni Leistner aan Voetbalbelgie.be.

De centrale verdediger is aan een uitstekend seizoen bezig. Met zijn transfervrije status kunnen er wel wat mogelijkheden zijn. “Ik zou nog graag twee of drie jaar in het profvoetbal meedraaien. Ik heb weinig zwaardere blessures gehad, hopelijk blijft dat zo. Of ik daarna de trainerswereld induik? Neen (lacht). In die wereld wijzigt het allemaal te snel. Ik wil in de weekends meer tijd met mijn familie kunnen besteden en in één stad blijven wonen.”

“Er zaten in die twee jaar bij STVV veel goede matchen bij. Die 0-1 zege bij Racing Genk (zie foto hieronder) is misschien wel het mooiste moment in mijn avontuur bij deze club. Dat was een heel sterke prestatie van het team. Dit seizoen pakten we er opnieuw een punt.”

Leistner verlaat STVV deze zomer
foto DC | www.voetbalbelgie.be

“Toen ik bij STVV belandde, vertelde iedereen dat we voor een zwaar seizoen stonden. Vechten voor het behoud. We knokten echter tot de laatste speeldag voor een plaats in Play-off 2. Jammer genoeg eindigden we negende en niet achtste. Dat was jammer. Maar we kwamen nooit in de problemen, ook dit seizoen niet. Dus ik kijk met een positief gevoel op die twee seizoenen bij STVV terug.”

“Ik heb genoten in de Belgische competitie. Een fysiek sterke competitie, met veel duels en sterke tegenstanders. Vergelijkbaar met de Engelse Championship.”

Voor de aftrap van STVV-Antwerp wordt de Verdienstelijkste Kanarie van het seizoen bekendgemaakt. Met zijn sterke prestaties behoort Toni Leistner tot de potentiële winnaars.

“In het voetbal gaan de persoonlijke trofeeën meestal naar de spelers in de aanval”, merkt hij snel op. “Ik denk dat Gianni Bruno die prijs zeker verdiend. Hij scoorde bijna de helft van onze totale doelpuntenproductie.”

Leistner liep bij STVV lange tijd met de aanvoerdersband rond. De dirigent van de verdediging. Heeft hij nog wat advies voor de clubleiding naar de toekomst toe?

“Ik heb veel te zeggen. Maar ik wil dat eerst met de clubleiding delen, dan kunnen ze daar werk van maken. Misschien vertel ik jou dat later wel eens een keertje (lacht).”    (Dimitri Charles)

 

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Toni Leistner

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...