Nieuw Old Trafford op komst

08-03-2024 19:27

Nieuw Old Trafford op komst

Hij ging vaak naar Chelsea kijken om Eden Hazard aan het werk te zien, Sir Jim Ratcliffe kocht zich vorig jaar in bij zijn favoriete club Manchester United. De rijkste Brit – met een vermogen van zo’n 14 miljard euro – wil zo snel mogelijk een nieuw Old Trafford laten bouwen.

Manchester United heeft een taskforce samengesteld om de toekomst van Old Trafford in beeld te brengen. Ex-speler Gary Neville en burgemeester Andy Burnham van Greater Manchester zitten ook in die werkgroep.

Volgens Sir Jim Ratcliffe, die in Manchester opgroeide, kan een nieuwe stadion voor ‘maatschappelijke en economische’ vooruitgang in de regio zorgen. “Dit kan een heel gebied nieuw leven inblazen”, stelt de voormalige eigenaar van Lausanne Sport op de website van Manchester United. “Deze regio heeft een sleutelrol gespeeld in de industriële geschiedenis van Engeland, maar heeft investeringen nodig om weer tot leven te komen. Het noordwesten van Engeland heeft een grotere concentratie van topclubs dan elke andere plek ter wereld, maar heeft geen stadion als Wembley, Camp Nou of het Bernabéu.”

“Ik heb het voorrecht gehad om honderden wedstrijden op Old Trafford te mogen spelen en niemand kan die prachtige herinneringen van me afpakken. Maar Old Trafford heeft zich ontwikkeld en is nu op een punt dat het opnieuw moet veranderen om ervoor te zorgen dat Manchester United een stadion van wereldklasse heeft, dat hoort bij ’s werelds grootste club”, stelt Gary Neville.

Sir Jim Ratcliffe is een ‘selfmade’ miljardair. Hij investeerde al zijn geld in een nieuw bedrijf en sloot daar ook torenhoge leningen voor af. Ineos werd een groot succes. Hij is ook in het wielrennen actief met Team Ineos en bracht een eigen automodel op de markt.

Ratcliffe woont om belastingredenen in Monaco, maar bezit ook buitenverblijven in onder meer Londen en Hampshire. Zijn jacht The Hampshire II kostte 111 miljoen euro. De miljardair beschikt ook over vier privéjets.

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...