Mazzu deelt sneer uit aan Union

31-03-2023 11:31

Mazzu deelt sneer uit aan Union

Na zijn ontslag bij Racing Genk zat Felice Mazzu enkele maanden zonder club. Union bood Mazzu een nieuwe kans aan. Na het promotiefeest schopte Union het tot vice-kampioen. Mazzu koos daarna voor Anderlecht. Wat geen succesverhaal werd.

Bij Union dachten ze verder te kunnen met Felice Mazzu. “Ik wil er niet te veel over zeggen, maar weet enkel dit: als het enkel en alleen aan mij gelegen had, dan zat ik vandaag nog bij Union”, geeft de huidige trainer van Sporting Charleroi in een interview met de RTBF mee. “Ik wou graag blijven, maar ze hebben er simpelweg niet alles aan gedaan opdat ik zou kunnen blijven.”

“Meer wil ik daarover niet zeggen, want ik wil iedereen respecteren en iedereen beslist zoals hij wil. Maar van mijn kant wou ik blijven.” Een toch wel opmerkelijke uitleg. Mazzu gaf na zijn keuze voor Anderlecht aan dat hij niet alleen een financiële keuze maakte. Hij zag meer sportieve mogelijkheden bij Anderlecht.

Persoonlijkheid

Felice Mazzu vloog er na veertien competitiematchen buiten. Anderlecht stond toen twaalfde. Vandaag staat paars-wit met Brian Riemer als trainer op de achtste plaats en zit Anderlecht bij de laatste acht in de Conference League. Union is tweede en speelt de kwartfinale in de Europa League.

“Als het te herdoen was, zou ik alles exact hetzelfde doen”, geeft Mazzu in dit interview mee. “Ik heb geen enkele spijt over mijn passage bij Anderlecht. Ik heb alles gedaan zoals ik het moest doen, naar mijn persoonlijkheid. Het is daarvoor dat ik ook aangesteld werd: om te handelen naar mijn persoonlijkheid. Ik heb mijn menselijke aanpak behouden en het gevoel met de spelers zat goed.”

“Maar op een gegeven moment hebben bepaalde mensen dan beslist dat het niet meer werkte”, wijst hij naar onder meer Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke.

Felice Mazu
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Felice Mazzu

Pro League

Union SG

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...