“Mbappé bewijst in finale dat hij beter is dan Messi”

15-12-2022 12:56

“Mbappé bewijst in finale dat hij beter is dan Messi”

Zondag gaat de bal om 16 uur aan het rollen. Frankrijk tegen Argentinië of Kylian Mbappé versus Lionel Messi. Bij PSG lopen ze samen in de aanval. Zondag strijden ze voor de hoofdprijs. De titel van ‘beste speler van het WK’ staat ook op het spel.

Louis van Gaal merkte op een persbabbel op dat Lionel Messi nog nauwelijks verdedigend werk opknapt. Hij gaf niet aan dat dat Messi geen topvoetballer meer is. De Argentijnen, met Messi op kop, waren razend. Van Gaal kreeg na afloop de volle lading. Je kijkt dus best uit wat je zegt over Messi. In welke mate wikken de Fransen hun woorden?

“Messi is op dit moment de beste speler ter wereld”, stelde Antoine Griezmann na de 2-0 zege tegen Marokko. “Elk team met Messi is van een totaal andere orde.” Griezmann speelde een dijk van een wedstrijd.

“We zijn niet bang voor Messi”, stelde Theo Hernández, maker van het eerste doelpunt. “Argentinië heeft een ongelooflijk sterk team.” Aurélien Tchouameni kijkt vol vertrouwen naar de finale uit. “Het zijn twee ongelooflijke spelers. Maar de wedstrijd wordt gespeeld door 22 spelers. Deze finale is een droom voor mij. Het is ongelooflijk, ook omdat we tegen de geweldige Lionel Messi spelen. Maar in mijn ogen is Kylian Mbappé de beste speler ter wereld. En zondag zal hij dat ook bewijzen.”

Lionel Messi kondigde al aan dat hij zondag zijn laatste match op een WK speelt. Hij wil dat toneel verlaten met een hoofdprijs, met glamour en glitter. De Franse bondscoach Didier Deschamps wikt zijn woorden. “We zullen er alles doen wat menselijk mogelijk is om dat te voorkomen. Maar uiteindelijk zal een van ons de derde ster op het shirt krijgen.” Brazilië won het WK vijf keer, Frankrijk zit aan twee.

LEES OOK: Neymar psychologische hulp nodig?

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...