“Messi bedreigen, dat mag je niet doen”

06-05-2023 09:21

“Messi bedreigen, dat mag je niet doen”

PSG ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Lorient. De vrije maandag werd geschrapt. Lionel Messi stuurde zijn kat naar de training. Hij dook echter in Saoedi-Arabië op.

Lionel Messi ging er met zijn familie naar een pretpark en deelde die foto’s via de sociale media. Extra geld voor de Argentijnse aanvaller, als toeristisch ambassadeur van dat olieland.

Niet goed presteren en je werkgever links laten liggen, dat valt niet in goede aarde. De supporters zijn het gedrag van Lionel Messi, Neymar en Marco Verratti zo beu als koude pap.

Volgens Arturo Vidal mogen de fans geen kritiek uiten. “Je kan de beste speler ter wereld niet bedreigen. Het is te gek voor woorden. De fans kunnen hem gewoon zien spelen, maar worden steeds gekker. Dat is de waarheid. Hij heeft de Champions League voor PSG niet gewonnen, maar staat gewoon bovenaan de ranglijst. En hij is ook nog wereldkampioen geworden”, stelt de Chileen bij L’Equipe. “Het is dus gek dat ze hem aanvallen, omdat ze ontevreden zijn. Maar zo zijn mensen, ze pakken de beste spelers aan.”

“Het is jammer dat mensen zich niet realiseren met wat voor speler ze te maken hebben”, geeft Javier Mascherano bij het Spaanse AS mee. “In Frankrijk hebben ze gewoon geluk dat hij daar rondloopt. Tien jaar geleden had niemand in Parijs ook maar durven dromen van het feit dat ze de beste speler aller tijden in hun team hadden gehad.”

25 miljoen

“In plaats van ervan te genieten, hebben ze twee jaar lang alleen maar kritiek gehad. Over tien jaar hebben ze hier in Parijs spijt van. Elk team ter wereld zou er alles voor over hebben om hem ook maar vijf minuten in hun ploeg te hebben. Als iets niet bekritiseerd kan worden, is het Leo’s professionaliteit. De beste speler in de geschiedenis van deze sport. Laat hem gaan waar hij gelukkig kan zijn met zijn gezin.”

Lionel Messi kreeg een disciplinaire sanctie opgelegd: twee weken geen matchen en geen loon. Dat scheelt 2 miljoen euro. Hij bood zijn excuses aan.

Even naar Saoedi-Arabië vliegen, je naar enkele toeristische trekpleister laten voeren en er op de foto gaan, Lionel Messi krijgt daar 25 miljoen euro per jaar voor. Hij vangt bij PSG 3.375.000 euro per maand.

LEES MEER OVER:

Ligue 1

Lionel Messi

PSG

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...

Wat is er van Vadis Odjidja?

Wat is er van Vadis Odjidja?

“Aan alle mooie liedjes komt een einde”, pinkte Vadis Odjidja begin juni een traan weg....