“Moeten we onze armen eraf hakken?”

12-07 09:55

“Moeten we onze armen eraf hakken?”

Atalanta Bergamo kwam op voorsprong bij koploper Juventus, maar er volgde een penalty tegen. De stuntploeg kwam in de slotfase opnieuw voor, maar Cristiano Ronaldo mocht een tweede strafschop binnentrappen. De ergernis is groot bij Ruslan Malinovskyi en Timothy Castagne.

Lazio Roma en Internazionale morsten met punten, stuntploeg Atalanta Bergamo kon tot op vijf punten van Juventus naderen. Maar het zat niet mee in de lege Juventus Arena.

Bij de eerste penalty werd de bal tegen Marten de Roon aangeschoten, bij de tweede strafschop gebeurde dit bij Luis Muriel.

“Dit zijn blijkbaar de regels, maar ik zie dit alleen in ons land”, gromt trainer Gian Piero Gasperini tegenover DAZN. “Wat moeten we doen? Dienen we onze armen eraf hakken?”

“Het is niet voor het eerst dat we dit soort penalty’s zien in de Serie A. Het is gekkenwerk. In andere landen worden hiervoor geen penalty’s gegeven.”

De fans van Atalanta Bergamo zijn woedend op de arbitrage. “Zouden wij ook twee penalty’s gekregen hebben bij dezelfde fases aan de overkant?”, luidt de teneur.

Castagne en Malinovskyi

Bij Atalanta Bergamo kunnen ze wel met opgeheven hoofd verder. De nummer drie in de Serie A was in grote delen van het duel de bovenliggende partij.

“Het was een fantastisch optreden tegen de koploper”, stelt de coach. “Ik zei tegen de spelers dat ze dit moesten zien als een soort Champions League-wedstrijd, omdat we in augustus ook teams van dit kaliber zullen treffen. We stonden tot het einde op voorsprong en hadden het verdiend om te winnen.”

Ruslan Malinovskyi (ex-KRC Genk) lukte in de Juventus Arena zijn zesde doelpunt in de Italiaanse topklasse. Hij zit aan 28 wedstrijden. Rode Duivel Timothy Castagne droeg ook zijn steentje bij tegen de Oude Dame. Zijn 21ste competitiematch dit seizoen.

De kans is groot dat Atalanta Bergamo, dat met acht overwinning op rij naar Juventus afzakte, komend seizoen opnieuw in de Champions League mag aantreden. Ze staan stevig in de top vier.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

Thibaut Courtois dook net als Neymar op de GP Formule 1 in Monaco op. De...

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

Het Bosuilstadion liep vol voor de clash tussen Antwerp FC en Union Saint-Gilloise. Paul Gheysens...

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en twee zakenpartners stellen hun aandelen bij Club Brugge te koop....

Te koop: Club Brugge

Te koop: Club Brugge

Bart Verhaeghe en de andere aandeelhouders zijn van plan om Club Brugge te koop te...