Na Roberto Martinez Antonio Conte?

14-12-2022 09:33

Na Roberto Martinez Antonio Conte?

In maart begint de voorronde voor het EK 2024 met een trip naar Zweden. De KBVB hoopt in januari een nieuwe bondscoach voor te kunnen stellen. Luis Enrique wil terug het clubvoetbal induiken. Louis van Gaal komt vrij. Antonio Conte is een optie.

Na een Spanjaard een Italiaan als bondscoach van de Rode Duivels. Antonio Conte werkte bij Internazionale succesvol samen met Romelu Lukaku. De Nerazzuri pakten eindelijk nog eens een landstitel. ‘Big Rom’ kwam aan 24 doelpunten en 10 assists in 36 duels in de Serie A.

Lukaku vertrok naar Chelsea, Conte belandde bij Tottenham Hotspur. “Er werd al gekeken naar Antonio Conte, die ook bij Italië al bondscoach is geweest”, stelt journalist Bart Lagae bij De Tribune. De 53-jarige Italiaan ligt tot 30 juni 2023 onder contract bij de Spurs. “De bond vindt het geen probleem om een coach weg te halen bij een buitenlandse club. Ze willen een topper halen en de beste trainers hebben meestal al een job.”

Afkoopsom of wachten?

Als de KBVB voor Antonio Conte zou gaan, moeten ze een afkoopsom op tafel leggen. Tenzij ze tot 1 juli wachten. Dan moeten de Rode Duivels het wel drie interlands zonder bondscoach doen. Ze spelen op 24 maart in Zweden, op 17 juni komt Oostenrijk naar België en drie dagen later volgt een uitmatch tegen Estland. Op 9 september volgt Azerbeidzjan-België.

Antonio Conte speelde bij Lecce en Juventus. Hij werd in 2006 hoofdtrainer bij Arezzo. Daarna volgden avonturen bij Bari, Atalanta Bergamo, Siena en Juventus. De flamboyante trainer was van 19 augustus 2014 tot 30 juni 2016 bondscoach van Italië. Daar hoorden 24 interlands bij met een gemiddelde van 2 punten per match. Roberto Martinez kwam bij de Rode Duivels aan 79 interlands en een gemiddelde van 2,29 punten. Conte ging daarna bij Chelsea en Inter aan de slag. Sinds 2 november 2021 werkt hij voor Tottenham Hotspur.

LEES OOK: 9 eisen voor nieuwe bondscoach België

 

LEES MEER OVER:

Roberto Martinez

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...