Nieuw stadion Union: 16.000 plaatsen

16-01-2023 21:12

Nieuw stadion Union: 16.000 plaatsen

Union Saint-Gilloise heeft 3,5 miljoen euro geboden voor een braakliggend stuk grond in Vorst. Die Bemptsite ligt op 2,5 km. van het huidige Joseph Mariënstadion. De club lichtte op een bijeenkomst met de buurtbewoners een tipje van de sluier op.

De Brusselse club keerde vorig seizoen na lange afwezigheid terug in de eerste afdeling. Op bezoek in het Dudenpark is voor veel voetbalfans een belevenis. Het Joseph Mariënstadion is echter geklasseerd en kan niet verder aangepast worden. Een kleine hoofdtribune en onoverdekte staanplaatsen, nauwelijks parkeeropties in de buurt, dat alles remt de commerciële mogelijkheden af. De voorbije vijf jaren waren volgens de clubleiding goed voor een verlies van bijna 30 miljoen euro.

@Union

Union diende voor de Europese duels ook uit te wijken naar Leuven en binnenkort Anderlecht. De clubleiding hoopt snel groen licht te krijgen voor een nieuwe stadion aan de Bemptsite, vlakbij afrit 17 van de Ring en Audi Vorst. Het prijskaartje bedraagt 80 miljoen euro. De Brusselse club zal die som zelf financieren. Die nieuwe voetbaltempel moet de inkomsten en het budget gevoelig omhoog jagen.

Het nieuwe stadion zou 22.470 vierkante meter in beslag nemen. Daarnaast zou er een VIP-parking komen van ongeveer 4.000 vierkante meter. De supporters zouden gebruik kunnen maken van de parking van Audi Vorst.

nieuw stadion Union ligging
perspective.brussels

Die site herbergt nu een natuurdomein, een containerpark, een rugby- en voetbalclub. De rugbyclub zou in het nieuwe stadion kunnen spelen. Er wordt ook aan de organisatie van events en concerten gedacht.

Als er een nieuw stadion komt op de Bemptsite betekent dit niet dat het beschermde Joseph Mariënstadion (zie hieronder) in het Dudenpark verdwijnt. Union wil er de vrouwen- en jeugdploegen laten voetballen.

Union

LEES OOK: VIDEO: Nieuw stadion Everton krijgt vorm

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...