Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

20-03-2024 15:16

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler Pro League 2023/2024. Het bestuur van Sporting Charleroi beraadt zich vandaag over de positie van Felice Mazzu. Westerlo zette Rik De Mil aan de deur na de wanvertoning tegen Racing Genk. Gaan de Limburgers ook over tot een trainerswissel? Dan komt de teller op dertien te staan. Net als in 2020/2021.

De Jupiler Pro League is al jaren een trainerskerkhof. In 2013/2014 sneuvelden zeven coaches. Daarna volgden er negen, zeven, acht, twaalf, acht en tien. In het seizoen 2020/2021 vlogen liefst dertien trainers vroegtijdig aan de deur. In de twee vorige seizoenen bleef het bij elf en twaalf. Vandaag staat de teller dus al op elf.

Nota bene: bij die optelsommen is geen rekening gehouden met de interim-coaches! Alleen de definitieve benoemingen tellen mee.

Het seizoen is nog lang niet afgelopen met tien speeldagen in Play-off 1 en 2, een extra barrageduel, de play-downs. Er kan nog veel gebeuren de komende weken.

Van Still tot De Mil

Edward Still vloog na acht wedstrijden buiten bij KV Kortrijk. Zijn opvolger Glen De Boeck bleef zeven matchen op post. De Ijslander Freyr Alexandersson moet de West-Vlaamse club in de eerste afdeling trachten te houden.

Bij OH Leuven mocht Marc Brys zijn spullen pakken. Na een interim van beloftentrainer Eddy Vanhemel kwam de Spanjaard Oscar Garcia aan het hoofd van de spelersgroep te staan. OHL wist op het nippertje de play-downs te ontwijken.

KVC Westerlo deed het vorig seizoen uitstekend. Na een valse start kreeg Jonas De Roeck na zestien duels de bons. Net als OHL wist Westerlo pas op de slotdag de play-downs te ontlopen. Met Rik De Mil als trainer. Hij is ondertussen geen coach meer bij de Kemphanen. Voormalig Rode Duivel Bart Goor neemt in de play-offs over.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

KAS Eupen belandde wel in de play-downs. De Duitser Florian Kohfeldt balde de vuisten na een 1-0 zege tegen STVV. Een week later leden de Panda’s een 4-0 nederlaag bij Standard. Kohfeldt stapte zelf op.

RWDM besloot niet verder te gaan met Vincent Euvrard en begon met Claudio Caçapa aan het seizoen. Na 25 matchen kreeg hij een C4 in handen. De Fransman Bruno Irles moet de Brusselse club in de eerste afdeling houden.

Daar eindigt het niet. Steven Dufour kreeg na twaalf matchen slecht nieuws te horen. KV Mechelen deed even beroep op Frederik Vanderbiest en legde daarna Besnik Hasi vast. Na een sterke remonte vielen ze net naast Play-off 1.

Sportieve en financiële problemen bij Standard. Carl Hoefkens werd als dé ideale trainer voorgesteld. Na twintig wedstrijden was het afgelopen. “Er valt meer uit deze kern te halen”, stelde de clubleiding. Ivan Leko deed nauwelijks beter.

Club Brugge werkte ook mee aan het trainerskerkhof. Na de reguliere competitie duwden ze Ronny Deila naar de uitgang. Tot nader order neemt Nicky Hayen over.

Trainerskerkhof
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...