Nieuwe trainer Genk: “Klopp heeft alles veranderd voor mij”

18-11-2019 09:42

Nieuwe trainer Genk: “Klopp heeft alles veranderd voor mij”

Officieel is het nieuws nog niet bekendgemaakt, maar Hannes Wolf wordt meer dan waarschijnlijk de opvolger van Felice Mazzu bij landskampioen KRC Genk. De 38-jarige Duitser werkte lange tijd samen met succestrainer Jürgen Klopp.

Wolf zag het levenslicht in Bochum en speelde bij TuS Eichlinghofen, Rot-Weiss Barop, Eintracht Dortmund, TuS ISerlohn, FC Nürnberg II, Eintracht Ergste en ASC 09 Dortmund. Bij die twee laatste clubs was hij gedurende vier seizoenen speler-trainer. In 2011 kreeg hij een kans bij Borussia Dortmund. Daar leerde hij Jürgen Klopp kennen.

“Jürgen Klopp heeft voor mij alles veranderd”, vertelde Wolf enkele jaren geleden in enkele Duitse kranten. “We hebben zes jaar samengewerkt, toen ik bij de U17, U19 en het B-elftal van Dortmund zat. Dan pik je heel veel op. Niet alleen technische zaken of trainingsmethodes, maar over de volledige werking binnen een club. Klopp heeft me daarbij enorm geholpen, daar blijf ik hem dankbaar voor. Maar dat geldt ook voor zijn opvolger Thomas Tuchel (huidig trainer bij PSG, red.) én voor nog veel meer mensen.”

“Lars Ricken, het hoofd van de jeugdacademie van Dortmund gaf graag zijn ervaring door. Maar ook van de looptrainers, psychologen en andere jeugdtrainers leerde ik dagelijks bij. Dat is een continu proces, waarvoor je moet openstaan. Ik probeer ook nooit iemand te kopiëren, ook Klopp of Tuchel niet. Je moet zien wat haalbaar is, daarom wil ik graag mijn eigen pad bewandelen.”

Racing Genk zou zijn eerste job buiten Duitsland worden. In eigen land wordt Hannes Wolf vergeleken met Julian Nagelsmann, de coach van RB Leipzig. Een trainer die niet op het hoogste niveau speelde, als jonge leeftijd de trainersmicrobe te pakken kreeg, veel belang hecht aan data en vernieuwing. Wolf werkt graag met jonge spelers en streeft aanvallend voetbal na.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...