Nieuwe trainer Genk: “Klopp heeft alles veranderd voor mij”

18-11 09:42

Nieuwe trainer Genk: “Klopp heeft alles veranderd voor mij”

Officieel is het nieuws nog niet bekendgemaakt, maar Hannes Wolf wordt meer dan waarschijnlijk de opvolger van Felice Mazzu bij landskampioen KRC Genk. De 38-jarige Duitser werkte lange tijd samen met succestrainer Jürgen Klopp.

Wolf zag het levenslicht in Bochum en speelde bij TuS Eichlinghofen, Rot-Weiss Barop, Eintracht Dortmund, TuS ISerlohn, FC Nürnberg II, Eintracht Ergste en ASC 09 Dortmund. Bij die twee laatste clubs was hij gedurende vier seizoenen speler-trainer. In 2011 kreeg hij een kans bij Borussia Dortmund. Daar leerde hij Jürgen Klopp kennen.

“Jürgen Klopp heeft voor mij alles veranderd”, vertelde Wolf enkele jaren geleden in enkele Duitse kranten. “We hebben zes jaar samengewerkt, toen ik bij de U17, U19 en het B-elftal van Dortmund zat. Dan pik je heel veel op. Niet alleen technische zaken of trainingsmethodes, maar over de volledige werking binnen een club. Klopp heeft me daarbij enorm geholpen, daar blijf ik hem dankbaar voor. Maar dat geldt ook voor zijn opvolger Thomas Tuchel (huidig trainer bij PSG, red.) én voor nog veel meer mensen.”

“Lars Ricken, het hoofd van de jeugdacademie van Dortmund gaf graag zijn ervaring door. Maar ook van de looptrainers, psychologen en andere jeugdtrainers leerde ik dagelijks bij. Dat is een continu proces, waarvoor je moet openstaan. Ik probeer ook nooit iemand te kopiëren, ook Klopp of Tuchel niet. Je moet zien wat haalbaar is, daarom wil ik graag mijn eigen pad bewandelen.”

Racing Genk zou zijn eerste job buiten Duitsland worden. In eigen land wordt Hannes Wolf vergeleken met Julian Nagelsmann, de coach van RB Leipzig. Een trainer die niet op het hoogste niveau speelde, als jonge leeftijd de trainersmicrobe te pakken kreeg, veel belang hecht aan data en vernieuwing. Wolf werkt graag met jonge spelers en streeft aanvallend voetbal na.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Club Brugge heeft meerdere werkpunten

Na het gelijkspel tegen STVV gaf Ronny Deila mee dat Club Brugge voldoende kansen had...

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

FOTO’S: Optocht jeugdspelers KRC Genk

Voor de derby tussen Racing Genk en STVV konden de toeschouwers kennismaken met de spelers...

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk

KV Kortrijk gooide Edward Still op straat en moet op zoek naar de vijfde trainer...

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...