(Nog) geen verjaardagscadeau voor Christian Brüls

30-09 14:06

(Nog) geen verjaardagscadeau voor Christian Brüls

Persbabbel bij STVV. Die begon met een knuffel van Bernd Hollerbach. Niet voor de aanwezige journalisten, wel voor Christian Brüls. “Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag”, klonk het welgemeend. Hoorde er bij die 34ste verjaardag ook een cadeautje van de club? 

De clubleiding gaf na het einde van de zomermercato aan dat ze werk zouden maken van één of meerdere contractverlengingen. Op 30 september is het nog altijd windstil. Wil STVV verder met Christian Brüls of niet? “Het is niet leuk om daar altijd op te moeten terugkomen. Er is mij gezegd dat er in september gesproken zou worden. Ik ben benieuwd wat er nog zal gebeuren deze maand.”

Bij STVV moeten ze niet naar de leeftijd van Christian Brüls kijken. Zijn fysieke status is prima. De creatieve middenvelder uit Amel loopt op zijn oude dag ook nog met heel veel voetbalhonger rond. De passie voor het spelletje druipt er vanaf.

“Ik wil nog zo lang mogelijk op het hoogste niveau mee blijven draaien. Tot ik de oudste speler ooit ben”, grapt Christian Brüls. “Als je graag voetbalt en dat al zo lang doet, ben je niet bezig over stoppen. Ik hoop nog lang fit en gezond te blijven om door te kunnen gaan. Ik heb toch niets anders te doen (lacht).” Dat er een Japanner op zijn 54ste nog profvoetballer is? “Oei, de oudste speler in België dan.”

Zondag tegen Eupen

Christian Brüls gaf eerder aan bij STVV te willen blijven. Dan kan hij ook in Amel in de Oostkantons blijven wonen, bij zijn vrienden en familie. De afstand naar Stayen vormt geen probleem. Zou hij dan op een dag een aanbod uit het Midden-Oosten afslaan? “Dan gaat het over een financieel avontuur. Daar zeg je niet zomaar neen tegen. Maar ik wil toch eerst nog wat jaren op het hoogste niveau meedraaien”, merkt Brüls gevat op.

Valt er vandaag toch nog een verjaardagscadeau uit de lucht? Dat blijft afwachten. Die onzekerheid over de toekomst is niet leuk. Christian Brüls tracht zich toch voluit op de orde van de dag toe te leggen. Zondag is het STVV-Eupen. Hij maakte vijf jaar deel uit van de Panda’s. “Tegen een ploeg uit je streek voetballen is leuk, maar ik zie het niet als een speciale wedstrijd. Ik ken er bijna niemand meer. Het is ook een tijd geleden. Ik wil die wedstrijd vooral winnend afsluiten. De drie punten thuis houden, dat zit in mijn hoofd.”

Christian Brüls voelt zich topfit

Als STVV zondagavond de drie punten thuis kan houden, klimmen ze misschien naar de zevende of achtste plaats. “Vorig seizoen eindigden we als negende. Ik schat ons potentieel nu hoger in. Die achtste plaats houdt een deelname aan Play-off 2 in. Maar er zijn nog veel matchen. Alles kan nog gebeuren. Er komt nog een WK tussen, een transferperiode, schorsingen of blessures. Waar dat verschil met vorig seizoen ligt? De meeste spelers zijn gebleven. Als je langer samenspeelt, loopt het makkelijker. We werken nu ook anderhalf jaar met deze trainer, dan kan je verder opbouwen.”

Brüls heeft veel lof voor zijn coach Bernd Hollerbach. “Peter Maes haalde mij naar STVV. Ik behoorde toen tot de meest fitte spelers. Nu ben ik nog fitter dan fit.”

LEES OOK: FOTO’S: Nieuwe ploegfoto STVV

Christian Brüls voelt zich goed bij STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

 

LEES MEER OVER:

Christian Brüls

STVV

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...