Ontslag Felice Mazzu bij Anderlecht!

24-10 12:03

Ontslag Felice Mazzu bij Anderlecht!

Het doek valt voor Felice Mazzu. Na veertien competitiematchen is hij trainer af bij RSC Anderlecht. De opvolger van Vincent Kompany scoorde goede punten bij Sporting Charleroi en Union, bij Racing Genk en Anderlecht lukte het niet.

Vijf maanden geleden liet hij een verbeterd en meerjarig contract bij Union links liggen om in Anderlecht aan de slag te gaan. Dat draaide niet alleen om een hogere verloning. Felice Mazzu zag meer mogelijkheden bij Anderlecht en hield ook wat rekening met een mogelijke terugval van Union, dat onder meer Casper Nielsen en Deniz Undav moest laten gaan.

“Samen met Felice Mazzu willen wij van Anderlecht opnieuw de nummer één in België maken”, stelde voorzitter Wouter Vandenhaute op 31 mei. “De voorbije twee seizoenen hebben we ons telkens bij de eerste vier geplaatst, de volgende stap is prijzen pakken. We zijn ervan overtuigd dat Felice Mazzu ons daarbij gaat helpen. Hij is een uitstekende vakman, een peoplemanager en hij brandt net als wij van ambitie.”

“Felice zal beschikken over een kern met spelintelligentie en voetballend vermogen”, merkte CEO Peter Verbeke bij zijn aanstelling op. “Met zijn focus op groepsdynamiek, agressieve pressing en aanvallende transitie moeten we een nieuwe dimensie toevoegen aan ons voetbal.”

Union staat nu vierde, Anderlecht pas twaalfde. De Belgische recordhouder leed in 22 wedstrijden liefst 10 nederlagen. Er horen nog 2 puntendelingen en 10 zeges. In de competitie bedraagt de achterstand op koploper Racing Genk 21 (!) punten. Na een 3-1 uitschuiver bij aartsrivaal Standard is het afgelopen voor Felice Mazzu. Die vertrekt niet met lege handen. Anderlecht zal een stevige ontslagvergoeding op tafel moeten gooien.

Terwijl de spelers op Neerpede een training afwerken onder de leiding van Robin Veldman, coach van de tweede ploeg, zat het bestuur met Felice Mazzu en zijn stafleden samen in het nationale oefencentrum in Tubeke.

Daar viel de beslissing. Wouter Vandenhaute is op weg naar Neerpede om de spelers het nieuws mee te delen van het ontslag. Robin Veldman neemt ad-interim over.

LEES OOK: Deen Jesper Fredberg onderhandelt met Anderlecht

Felice Mazzu vliegt buiten
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Felice Mazzu

RSC Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...