Onuachu van de hemel naar de hel

15-05-2023 17:06

Onuachu van de hemel naar de hel

17 doelpunten in 22 wedstrijden, Paul Onuachu was geliefd. KRC Genk stond met een mooie marge bovenaan in de Pro League. Kampioen spelen en volgend seizoen van een avontuur in de Champions League proeven, dat behoorde tot de mogelijkheden. Onuachu’s toekomst ziet er nu helemaal anders uit.

De boomlange spits mikte in het seizoen 2020/2021 liefst 35 keer raak in 41 matchen. Paul Onuachu droomde luidop van de Premier League. Die transfer kwam er niet. Hij mocht enkele maanden later de Gouden Schoen in ontvangst nemen. De Nigeriaan raakte opnieuw niet weg.

Vorige zomer lukte dat opnieuw niet. Er was wat belangstelling, maar op financieel vlak zat het niet goed. KRC Genk beloofde wel mee te werken in een volgende mercato. Zo geschiedde. Southampton kende degradatiezorgen en gooide met geld. Paul Onuachu vertrok voor 18 miljoen euro naar The Saints. Plus 3 miljoen euro aan potentiële bonussen.

Een stevig bedrag voor een speler die in mei 29 jaar wordt. Southampton zat echter met die degradatiezorgen in de maag en schotelde Paul Onuachu een contract tot midden 2026 voor. Hij hapte graag toe. Zijn droom om in de Premier League te spelen, leek belangrijker dan het sportieve luik.

Onuachu zou Southampton wel naar veilige oorden loodsen. Hij debuteerde op 4 februari in een uitwedstrijd tegen Brentford. Dat was speeldag 22. Hij kreeg vier matchen op rij behoorlijk wat speelminuten. De doelpuntenteller bleef op nul staan. Op speeldag 36 staat er nog altijd een nul. Onuachu wist in 404 speelminuten ook geen assist af te leveren. Dat is trouwens slechts 20% van de potentiële speelminuten.

Hij maakte met Racing Genk een reële kans om volgend seizoen in de Champions League aan te treden. Tenzij hij deze zomer een andere club vindt, speelt Paul Onuachu in 2023/2024 tegen clubs als Coventry City, Watford, Bristol City of Rotherham United. De degradatie is immers een feit.

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

FOTO’S: Mooi eerbetoon voor Lon Polleunis

Lon Polleunis speelde zich bij STVV en RWDM in de kijker, won in 1968 de...

Koita en Kums staan op 1

Koita en Kums staan op 1

Aboubakary Koita lukte een hattrick tegen Racing Genk en komt zo aan zes doelpunten. De...

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

STVV’er Rein Van Helden was ballenjongen bij KRC Genk

Derbytime voor KRC Genk en STVV. De bal gaat zondag om 13u30 aan het rollen...

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...