Open brief Daley Blind: “Met pijn in het hart”

28-12-2022 08:23

Open brief Daley Blind: “Met pijn in het hart”

Geen Daley Blind meer bij Ajax. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden. Een groot deel van de aanhang ziet Blind met lede ogen vertrekken.

“Met pijn in het hart en tranen in mijn ogen moet ik afscheid nemen van jullie en de club”, stelt Daley Blind in een open brief. “Als zevenjarig jongetje liep ik voor het eerst De Toekomst binnen. Het eerste elftal halen, dat prachtige Ajax-shirt aantrekken, het veld betreden in een volle ArenA, dat was mijn droom en daar heb ik alles voor gegeven. Spelen voor Ajax is het allermooiste dat er is!”

“Amsterdammers zijn vaak direct en veeleisend. Dat mag ook, daar houd ik van en daarom kan ik ook eerlijk zijn tegen jullie. Samen hebben wij een bijzondere relatie, maar makkelijk was het niet altijd voor mij. Soms had ik het gevoel tegen een aantal van jullie te spelen en soms het gevoel dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd dan menig andere speler. Ik weet niet of mijn gevoel juist is. Misschien niet. Sommigen zullen me begrijpen, anderen niet. Maar nee, dit is zeker niet de reden van mijn afscheid. Ik ben jullie ook dankbaar.”

“Wij zijn Ajax”

“Ik heb altijd alles gegeven voor jullie en voor onze club. Er is dan ook geen club waar ik ooit liever voor had willen spelen dan voor Ajax. Terugkeren in 2018 was dan ook de enige optie voor mij toen die mogelijkheid zich voordeed. Wat wij in die vier jaar hebben neergezet is ongelofelijk. We brachten samen Ajax weer naar de top. Een team, een club waar iedereen weer bang voor werd.”

“Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld, maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen. Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit: wij zijn Ajax, wij zijn de beste.”

LEES MEER OVER:

Ajax

Daley Blind

Eredivisie

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...