Peter Maes over Propere Handen: “Alles is geregeld”

16-11-2023 08:55

Peter Maes over Propere Handen: “Alles is geregeld”

Willem II leek niet mee te gaan strijden voor een promotie naar de Eredivisie. Ze haalden Peter Maes binnen en staan nu op de leidersplaats. Het lijkt op een ‘perfect match’. Maes is blij een nieuwe kans te krijgen en grijpt die met beide handen.

“Ik ben alleen maar bezig met mezelf te herontdekken. Ik ben even weg geweest door allerlei omstandigheden”, stelt Peter Maes bij TVL. Een verwijzing naar de zaak Propere Handen. De trainer kreeg betalingen in het zwart en kwam op de lijst van 57 personen te staan die in verdenking werden gesteld.

Maes trainde even bij Lommel en kreeg een kans bij STVV. Hij liet de Kanaries wat later links liggen. Bij Beerschot zag hij meer financiële en sportieve mogelijkheden. Dat viel dik tegen.

“Hoe ik bij Willem II ben terechtgekomen? Ik zat in het buitenland en ik kreeg van Van Veldhoven een telefoontje. Hij kent Martin van Geel, de TD van Willem II, goed en die vroeg of hij geen goede ervaren coach kende. Harm heeft toen mijn naam genoemd en zo is de bal aan het rollen geraakt. Nadien spraken we met elkaar en kwam het tot een overeenkomst”, aldus de Limburger.

“Het was ook goed dat het in een ander land was, want ik word hier nog altijd kritisch bekeken en benaderd. In Nederland ligt dat toch iets anders. In Nederland spraken ze over een ‘akkefietje’ met de fiscus. En meer is het ook niet. Alles is ook geregeld en voor mij is dit ook helemaal afgesloten.”

Peter Maes trof een minnelijke schikking met het federaal parket. Mits de betaling van een bepaalde som, moeten ze niet voor de correctionele rechtbank verschijnen en vermijden ze een strafrechtelijke veroordeling. Ook moeten de betrokkenen de benadeelden vergoeden. Concreet betekent dat dat ze belastingen moeten betalen die de fiscus misliep door de vervalste contracten.

Maes werd ervan verdacht dat hij bij Sporting Lokeren en RC Genk zo’n 2,3 miljoen euro in het zwart zou verdiend hebben, via scoutingsovereenkomsten met diverse vennootschappen van Dejan Veljkovic.

 

LEES MEER OVER:

Eredivisie

Peter Maes

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...