Real Madrid mag niet klagen over arbitrage

22-06 08:21

Real Madrid mag niet klagen over arbitrage

Het zal nog even over de wedstrijd Real Sociedad – Real Madrid gaan. De titelkandidaat won met 1-2 in Baskenland. De arbitrage was de Koninklijke welgezind. Een discutabel doelpunt van Karim Benzema kreeg groen licht. Een treffer van Adnan Januzaj niet.

Real Madrid had de controle in de wedstrijd tegen Sociedad, dat bezig is aan een goed seizoen en zesde staat. Het duurde wel even totdat de ban gebroken werd. Dat gebeurde pas in de vijftigste minuut via Sergio Ramos. De aanvoerder benutte een penalty en maakte zijn 68ste goal in La Liga. Hij heeft daarmee het record van Ronald Koeman als meest scorende verdediger in de Spaanse competitie overgenomen.

Het bleek het begin van een leuke fase waarin er veel gebeurde. In de 68ste minuut maakte Adnan Januzaj de gelijkmaker, maar dat doelpunt werd afgekeurd door de arbitrage. Een Sociedad-speler stond buitenspel, maar had verder weinig met de aanval te maken. Het protest van Sociedad was dan ook begrijpelijk. De spelers werden nog bozer toen Real drie minuten daarna de 0-2 maakte. Karim Benzema, de man in vorm, beroerde de bal met de hand alvorens hij raak schoot. Toch werd het doelpunt goedgekeurd en stond Real met 0-2 voor. Sociedad kreeg twee harde klappen in korte tijd, maar knokte zich toch terug. Mikel Merino bracht de spanning zeven minuten voor tijd terug door onderkant lat raak te schieten: 1-2. Verder dan dat kwam Sociedad echter niet. Real Madrid staat nu weer aan kop met acht evenveel punten als Barcelona, maar heeft een beter onderling resultaat. Er zijn in Spanje nog acht speelronden te gaan.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...