Schorsing De Mil, Madsen, Vrancken en Kayembe?

25-03-2024 17:35

Schorsing De Mil, Madsen, Vrancken en Kayembe?

De wedstrijd Westerlo-Racing Genk krijgt nog een staartje. In de slotminuten deden beide ploegen geen moeite meer om de drie punten te pakken. Nicolas Madsen tikte de bal zelfs naar Joris Kayembe en weer terug. Een wanvertoning. Die ‘salonremise’ leidde al tot het ontslag van Rik De Mil. Het Bondsparket onderneemt ook actie.

“Hetgeen er gebeurde tijdens de laatste vijf minuten van de toegevoegde tijd wordt door het Bondsparket gecatalogeerd onder (een vorm van) flagrant spelbedrog waarbij toeschouwers, andere ploegen uit de reeks en de neutrale voetballiefhebbers kortweg belazerd werden”, luidt het statement.

“Het voetbalspel werd niet eerlijk gespeeld en het hoeft geen betoog dat dit schabouwelijk vertoon het imago van het Belgisch voetbal en bij uitbreiding de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League, niet ten goede is gekomen.”

Sancties

Het Bondsparket wil alle spelers op het matje roepen. Voor twee spelers en de twee betrokken trainers blijft het niet bij een uitbrander. Rik De Mil en Wouter Vrancken maanden hun spelers niet aan tot het laatste fluitsignaal voor de punten te strijden. De Mil en Vrancken krijgen een schorsing van twee effectieve speeldagen opgelegd plus één wedstrijd voorwaardelijk. Er volgt ook een boete van 2.500 euro.

KRC Genk en KVC Westerlo moeten een boete van 10.000 euro betalen. Voor Joris Kayembe en Nicolas Madsen dreigt een schorsing van twee speeldagen plus een boete van 2.000 euro.

Dat betekent ook minder prettig nieuws voor Sporting Charleroi. In volle degradatiestrijd vallen ze bij de eerste twee matchen van de play-downs zonder hoofdtrainer. Rik De Mil volgt immers Felice Mazzu op.

Andere spelers

Het Bondparket verzoekt ook een effectieve geldboete van 1.000 euro voor Tolu Arokodare, Carlos Cuesta, Bilal El Khannouss, Bryan Heynen, Mark McKenzie, Maarten Vandevoordt, Noah Adeji, Matias Galarza en Andi Zeqiri.

Bij Westerlo zijn dat Dogucan Haspolat, Tuur Rommens, Kyan Vaesen, Matija Frigan, Sinan Bolat, Ravil Tagir, Bryan Reynolds, Roman Neustädter, Griffin Yow en Sergiy Sydorchuk.

Christopher Bonsu Baah ontsnapt aan een mogelijke geldboete. De aanvaller kreeg na 71 minuten een rode kaart.

Nieuwsbrief

Specials

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...