STVV gehavend tegen KV Kortrijk

03-02-2023 15:55

STVV gehavend tegen KV Kortrijk

Ameen Al-Dakhil werd aan Burnley verkocht. Bernd Hollerbach gaf na zijn vertrek aan dat er achteraan wel wat mogelijkheden waren. Het pijnpunt lag in het offensieve compartiment. Rocco Reitz nam de plaats in van Christian Brüls en vooraan keerde Taichi Hara terug. Nu heerst er een zekere weelde in de aanval en is het zoeken en tasten achteraan.

Toni Leistner was een van de weinige spelers die nog geen minuut hadden gemist in de Jupiler Pro League. De Duitse verdediger was er plots niet bij tegen AA Gent en mist na het duel tegen OHL ook de thuismatch tegen KV Kortrijk. Met Jorge Teixeira beschikt Bernd Hollerbach over een back-up met ervaring. In die situatie kon Hollerbach een schorsing of blessure van een andere speler toch als kieskpijn missen. Tegen Kortrijk is het van dat!

Wolke Janssens heeft vijf gele kaarten achter zijn naam staan. Daiki Hashioka depanneerde STVV al als centrale verdediger, maar de Japanner is met zijn rushes op de rechterflank belangrijk om de aanvoer naar Taichi Hara te verzorgen. De 18-jarige Bilzenaar Matte Smets nog eens in de elf droppen lijkt een betere optie. Smets heeft wel nog niet veel ervaring in de benen.

Afwachten wat Bernd Hollerbach zaterdagavond in petto heeft. Mory Konaté zit voor het eerst dit jaar in de selectie na een flinke portie blessureleed.

STVV staat negende en heeft een thuiszege nodig om voluit mee te blijven draaien voor deelname aan Play-off 2. KV Kortrijk zakt als nummer veertien naar Stayen af. De Kerels tellen tien punten minder en staan twee punten boven de degradatiezone.

LEES MEER OVER:

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...