STVV start met deze spelers aan voorbereiding

18-06 19:31

STVV start met deze spelers aan voorbereiding

Goed voetbal en een achtste plaats, STVV zou in het nieuwe seizoen de lat weer wat hoger moeten kunnen leggen, als het driejarenplan van de Japanse eigenaars in vervulling wil gaan. Dan is er toch wat versterking nodig. Veel transfernieuws viel er echter nog niet te rapen bij de Kanaries.

Met Daichi Kamada spelen ze een belangrijke pion kwijt. De 22-jarige Japanner kwam aan 12 doelpunten en 2 assists in de reguliere competitie. Kamada liet zich ook opmerken in Play-off 2 met 3 goals en 5 assists. In de Beker van België lukte hij 1 doelpunten en 2 assists. Maar Kamada speelde op huurbasis bij STVV. Hij mocht twee keer met de nationale ploeg opdraven en hoopt nu wel door te kunnen breken bij Eintracht Frankfurt, waar hij nog twee jaar onder contract ligt.

Takahiro Sekine en Kosuke Kinoshita zijn er ook niet bij, net als Erik Gliha en Thalysson. Duckens Nazon werd in januari uitgeleend en mag naar een andere club uitkijken. Buya Turay speelt op huurbasis in Zweden. Rai Vloet kreeg geen nieuw contract. Mamadou Sylla werd gehuurd van AA Gent.

Alexis De Sart mist de start van de voorbereiding. De middenvelder uit Oreye vertoeft met de Belgische U21 op het EK in Italië en geniet daarna vakantie. Dat geldt ook voor Takehiro Tomiyasu die met Japan deelneemt aan de Copa America in Brazilië. Tomiyasu wil graag een stap hogerop zetten en zou, volgens Italiaanse media, rond zijn met FC Bologna.

Pol Garcia, Steven De Petter en Yohan Boli zijn nog in revalidatie.

Een 17-tal spelers worden op de eerste veldtraining verwacht, met daarbij Mathieu Troonbeeckx als  nieuwe Kanarie. De aanvaller kwam over van KSK Heist.

De ‘starters: Kenny Steppe, Lucas Pirard, Tibo Herbots – Jordan Botaka, Ibrahima Sankhon, Jorge Teixeira, Samy Mmaee, Wataru Endo, Samuel Asamoah, Alexandre De Bruyn, Cristian Ceballos, Elton Acolatse, Wolke Janssens, Mathieu Troonbeeckx plus de jongeren Nelson Balongo, Hamza Massoudi, Siebren Lathouwers en Thomas Doore.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...