Tielemans en Foket scoren punten, Vanaken en Benteke moeten opletten

19-11-2020 07:46

Tielemans en Foket scoren punten, Vanaken en Benteke moeten opletten

Roberto Martinez gaf in de Nations League en tegen Zwitserland een aantal spelers wat speelkansen. We gingen na of zij indruk wisten te maken.

Dé man van de afgelopen interlandperiode was Youri Tielemans. Hij schitterde tegen Zwitserland, scoorde tegen Engeland en trof ook raak tegen Denemarken én was er goed voor een assist. Hij maakt het Martinez zeer moeilijk als iedereen fit is.

Leander Dendoncker speelde tegen Zwitserland en Denemarken en was onopvallend. De middenvelder van Wolverhampton deed dat op zijn manier, maar is een heel ander type dan Witsel. Voetballend is het een stuk minder, maar Dendoncker lijkt een zekerheid te blijven in de selectie als speler die als centrale verdediger en als defensieve middenvelder kan spelen. Hij kwam door zijn prestaties wel geen stap dichterbij bij meer speelminuten.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Dennis Praet mocht zich nog eens aanvallend uitleven tegen Zwitserland en kreeg ook minuten tegen Engeland. De speler van Leicester City kon zich ook niet echt doorzetten, wat ook Hans Vanaken niet lukte tegen Zwitserland. Dat Praet mocht invallen tegen Engeland, geeft hem voorlopig wel een streepje voor op Vanaken, die zich zorgen moet maken want hij komt in wedstrijden waar het om gaat amper tot niet in actie. Brandon Mechele toonde zich wel tegen Zwitserland en mag dromen van het EK als kracht in de breedte.

Thomas Foket is terug. Hij speelde tegen Zwitserland en mocht ook invallen tegen Denemarken. Hij was goed voor twee assists en heeft zich duidelijk in de kijker gespeeld. Dat lukte niet bij Nacer Chadli. Hij moet nu vooral vaak gaan spelen in Turkije en in maart volgt dan een nieuw oordeel.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Andere spelers zoals Joris Kayembe, Hannes Delcroix, Charles De Ketelaere, Sebastiaan Bornauw en Dodi Lukebakio maakten wat minuten, maar zijn nog geen volwaardig Rode Duivel. Zij moeten zich de komende maanden tonen bij hun ploeg en proberen er in maart 2021 weer bij te zijn en Roberto Martinez dan te overtuigen van hun kunnen.

Voor Christian Benteke ziet het er slecht uit, want hij kwam niet in actie. Jérémy Doku (door blessure) en Yari Verschaeren speelden ook niet, die laatste moet zich ook meer gaan profileren bij Anderlecht. Voor Vanaken, Benteke en Verschaeren breken er belangrijke maanden aan om zich staande te houden in de selectie.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...