Toptalent El Khannouss definitief geen optie meer voor Rode Duivels

18-12-2022 12:39

Toptalent El Khannouss definitief geen optie meer voor Rode Duivels

Bilal El Khannouss brak dit seizoen door bij KRC Genk en kon met zijn dubbele nationaliteit kiezen uit de Rode Duivels en de Leeuwen van de Atlas. De creatieve middenvelder stapte met Marokko op het vliegtuig naar Qatar. El Khannouss kwam echter match na match niet aan spelen toe en bleef zo een optie voor de Rode Duivels. Na zijn debuut tegen Kroatië valt die optie weg.

Khalid Boulahrouz kon jaren geleden tussen Nederland en Marokko kiezen. De voormalige verdediger trok een shirt van Oranje aan. Hij is onder de indruk van de prestatie van Bilal El Khannouss. Ilias Chair en Anass Zaroury – ook geboren in België – kregen ook speelminuten tegen Kroatië.

“Dit WK is voor Marokko meer dan alleen een vierde plaats”, zegt Khalid Boulahrouz tegenover de NOS. “Ze leggen hier een fundament voor de toekomst en voor jongeren die in een twist zitten en niet weten voor welk land ze moeten kiezen. Ik denk dat er nu eerder voor Marokko wordt gekozen omdat ze voelen dat ze een rol van betekenis kunnen spelen.”

“El Khannous lang moest wachten op speelkansen omdat Ounahi is een beetje de ontdekking van het toernooi geworden”, stelt Imke Courtois vol lof. “Achttien jaar en hij is bij Genk ook echt de spelverdeler. Hij is de toekomst van Marokko denk ik, ja. Bondscoach Roberto Martínez heeft zelfs nog een poging ondernomen om hem bij het Belgische elftal te halen, maar nu kan het niet meer.”

“Voor zijn allereerste keer, zijn internationale debuut op dit podium, heeft hij het heel goed gedaan”, merkte Ibrahim Afellay op. “Hij heeft wel laten zien dat hij op voetbal zit. Dit is wel een uitzonderlijk talent. Hij speelt zich onder druk heel knap vrij en hij gaf steekpasses alsof hij al jaren in het nationale elftal speelt, totaal geen last van zenuwen.”

LEES OOK: Speler Marokko kaffert FIFA-baas Infantino uit

 

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...