Vandenbempt wijst naar Parker: “Een Rubiks kubus”

30-01-2023 09:25

Vandenbempt wijst naar Parker: “Een Rubiks kubus”

“In onze situatie moet je blij zijn als je een lelijke match wint”, zei Scott Parker na de 1-2 zege bij Zulte Waregem. Club Brugge pakte eindelijk nog eens de drie punten. Met de hakken over de sloot. De vorige zege was van eind oktober geleden.

Dankzij het puntenverlies van AA Gent bij Cercle Brugge neemt Club de vierde plaats terug in handen. De Buffalo’s tellen twee punten minder, Standard drie. De winst bij Zulte Waregem is goed voor het vertrouwen. Een schoonheidsprijs was het allerminst. Tegen Antwerp, Union en Benfica moet het toch anders en veel beter.

“Een eervolle vermelding voor Noa Lang. Initiatief, kwaliteit en inzet. De efficiëntie van Hans Vanaken. Simon Mignolet heeft zijn werk gedaan. Dan zijn we er ongeveer”, blikt Peter Vandenbempt terug bij Radio 1. “De defensie van Club Brugge lijkt op een Rubiks kubus, waarbij de coach Scott Parker maar blijft schuiven en draaien. De keuzes blijken elke keer weer verkeerd te zijn. De fouten stapelen zich op.”

Scott Parker koos deze keer voor Clinton Mata, Denis Odoi, Dedryck Boyata en Bjorn Meijer. Mata werd in het begin van de tweede helft vervangen. Boyata volgde wat later. Odoi kwam terug op rechts te spelen, met Mechele en Sylla centraal. Volgens de trainer had die koerswijziging te maken met geel gevaar en een tactische bijsturing. Als je vijf matchen op rij een andere verdedigingslijn – alleen Meijer is een constante – het veld opstuurt, wekt dat vragen.

Parker zoekt hulp

Niet dat het in andere zones zoveel beter loopt. Roman Yaremchuk was deze keer invaller en werd zelf gewisseld. Een nieuwe kaakslag voor de Oekraïense spits, die 16 miljoen euro (zonder de bonussen) kost.

“Wat is er met Raphael Onyedika gebeurd?”, vraagt Peter Vandenbempt zich af. “Die was in de eerste maanden sensationeel. Hij is nu onherkenbaar, net als het hele elftal van Club, dat als het sterkste Club Brugge in vele jaren werd bestempeld.”

“De volgende tegenstanders heten Antwerp, Union en Benfica. Die hebben wat Club Brugge heel weinig heeft: vorm en vertrouwen.” Scott Parker is ook tot die conclusie gekomen. In de aanloop naar de uitmatch tegen Zulte Waregem ging mental coach Rudy Heylen terug aan de slag bij Blauw-Zwart.

Scott Parker zag goede Noa Lang
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Van kwaad naar erger met Yaremchuk

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...