Vanhaezebrouck: “Club Brugge heeft meer”

24-04-2023 10:59

Vanhaezebrouck: “Club Brugge heeft meer”

Wat niemand had verwacht, is dan toch nog gebeurd. Op de slotspeeldag heeft KAA Gent haar virtuele ticket voor de Champions’ Play-Off nog moeten afstaan, uitgerekend aan rivaal Club Brugge. Een harde klap voor Hein Vanhaezebrouck, die het verlies wel groots opneemt. Volgens hem heeft zijn elftal haar plaats niet bij de top-vier.

Een eenvoudig rekensommetje ondersteunt de argumentatie van Vanhaezebrouck. “We hebben nul op zes gehaald tegen Genk, nul op zes tegen Antwerp en één puntje tegen Union. Ok, we hebben wel één keer gewonnen tegen Club Brugge, maar we hebben te weinig punten gehaald om écht te zeggen dat we onze plaats hadden in de Champions’ Play-Off. Daar moeten we eerlijk in zijn”, luidt de nuchtere analyse van de Gent-trainer bij Eleven Sports.

🗣️ | “We hebben te weinig punten gehaald om te zeggen dat we echt onze plaats hadden in PO1.” ~ Hein Vanhaezebrouck. 🎤 #GNTKVO #RoadToThePlayOffs pic.twitter.com/cDAUq1ToGb
— Eleven Belgium (NL) (@ElevenBeNL) April 23, 2023

En toch geraakten De Buffalo’s tot op negentig minuten van deelname aan de Champions’ Play-Off. “Het had gekund. We hadden vandaag absoluut kunnen en moeten winnen”, verwijst hij naar de pijnlijke 1-2-nederlaag tegen het al gedegradeerde KV Oostende. Gent liet het zoals gezegd echter voornamelijk afweten tegen de rechtstreekse concurrentie. “Het is niet dat we een indrukwekkend seizoen hebben gespeeld tegen de topploegen. We hebben ervaren dat we tegen heel veel van die ploegen tekort kwamen.”

Vanhaezebrouck voelde zich niet te beroerd om de rivaal uit Brugge te feliciteren. “Ondanks alles wat in Club Brugge is gebeurd, de punten die ze hebben laten liggen, bleef die kans voor ons nog altijd binnen bereik. Maar als je heel eerlijk bent, moet je toegeven dat Club Brugge meer heeft in de kern dan wij. We waren er dicht bij om ooit eens voor Club Brugge te eindigen in de reguliere competitie en het is niet gelukt. Daar moeten we absoluut niet trots op zijn”, besluit hij sip.

LEES OOK: Vandenbempt: “Enorme kater voor AA Gent”

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...