Vanhaezebrouck kent zijn straf na beledigen scheidsrechter

20-03-2024 10:59

Vanhaezebrouck kent zijn straf na beledigen scheidsrechter

KAA Gent verloor begin deze maand met 4-2 op bezoek bij Standard. Na afloop haalde Hein Vanhaezebrouck hard uit naar scheidsrechter Wesli De Cremer. Vanhaezebrouck krijgt nu een schorsing van één speeldag effectief en één speeldag voorwaardelijk.

“Niet klaar voor zo’n beladen, belangrijke wedstrijd. Meer ervaren scheidsrechters zouden even nadenken”, twee uitspraken die Hein Vanhaezebrouck deed over ref Wesli De Cremer na het verlies tegen Standard.

‘VHZ’ wordt nu gestraft door het Disciplinair Comité. Tijdens de zitting bood hij zijn excuses aan tegenover Wesli De Cremer. “Ik wil me excuseren tegenover meneer De Cremer. Ik heb nooit gezegd dat hij niet bekwaam is. Hij heeft alle kwaliteiten om een goeie, misschien wel topscheidsrechter te worden. Ik begrijp dat ik hem misschien geschaad heb. Dat was niet mijn bedoeling. Maar ik heb niet, zoals de bondsprocureur zegt, gesteld dat meneer De Cremer niet bekwaam is. Ik zal dan ook elke straf aanvaarden. Ik zal niet in beroep gaan”, citeert HLN hem.

Vanhaezebrouck kreeg een schorsing van één wedstrijd effectief en één voorwaardelijk. Die straf gaat in op 27 maart 2024. Hierdoor zal de trainer van de Buffalo’s niet op de bank zitten tijdens de eerste match van de Europe play-offs, thuis tegen…Standard.

Vanhaezebrouck besloot met een steekje naar bondsprocureur Ebe Verhaegen: “Ik denk dat onze bondsprocureur wel wat andere zaken te regelen die veel belangrijker zijn dan een heksenjacht op Hein Vanhaezebrouck. Zoals de problematiek van het mogelijk herspelen van wedstrijden door verkeerde beslissingen van de wedstrijdleiding, of zoals de problemen van afgelopen zondag, die al tot het ontslag van een trainer (Rik De Mil, nvdr.) hebben geleid.”

LEES OOK: Schepens kritisch voor KAA Gent

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...