Veljkovic beschuldigt Chef Voetbal van Het Laatste Nieuws

16-12 11:56

Veljkovic beschuldigt Chef Voetbal van Het Laatste Nieuws

Spijtoptant Dejan Veljkovic bracht een boek uit over ‘Operatie Zero’. Daarin beschuldigt hij niet enkel voetbalbestuurders en trainers, maar ook journalisten. Een van hen is Stephan Keygnaert, Chef Voetbal van Het Laatste Nieuws.

Al van bij het begin in 2018 werd de naam van Stephan Keygnaert genoemd. Hij zette toen -op vraag van de hoofdredactie- een stap opzij. Tijdelijk weliswaar.

In zijn boek besteedt Dejan Veljkovic een hoofdstuk aan de betrokkenheid van Keygnaert. “Omdat bij sportjournalistiek de lijn tus­sen verslaggeving en opinie sowieso erg dun is, had hij ruimte om mij tegemoet te komen”, schreef Veljkovic. “Na iedere match kregen de spelers steevast een score in zijn krant. Binnen de marge die aanvaardbaar was, kozen Keygnaert of zijn journalisten steeds voor het hoogste cijfer.”

Keygnaert zou een horloge hebben gekregen van Bojan Jorgacevic, toenmalige doelman van Club Brugge. Hij wordt door Veljkovic ook beschuldigd van betrokkenheid bij een transfer. Zo zou hij Victor Fernandez, toen aan de slag als trainer bij AA Gent, een goed woordje hebben gedaan voor Kortrijk-speler Ervin Zukanovic.

Het kwam uiteindelijk ook tot een transfer. Keygnaert vroeg een procentje aan de makelaar van Zukanovic, Dejan Veljkovic. “Ik betaalde hem cash, in twee keer. Eén keer 5.000 euro en een tweede keer 3.000 euro, dus 8.000 euro in totaal”, aldus de Serviër.

Ondanks de beschuldigingen is Stephan Keygnaert nog altijd aan de slag als Chef Voetbal van Het Laatste Nieuws. “Hij is formeel. Hij heeft nooit geld ontvangen en hij heeft ook geen andere strafrechtelijke feiten gepleegd. Ondertussen wachten wij samen met hem het gerechtelijke onderzoek af en hebben het volste vertrouwen in zijn onschuld”, stelt hoofdredacteur Michiel Ameloot tegenover De Morgen.

 

 

LEES MEER OVER:

Dejan Veljkovic

Operatie Zero

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...