Voorzitter KRC Genk haalt uit naar Pozuelo

02-03 09:43

Voorzitter KRC Genk haalt uit naar Pozuelo

Het zag er wonderwel uit voor KRC Genk, schitterende resultaten in combinatie met mooi voetbal. Zowel in de JPL als in de Europa League was het bingo. Alejandro Pozuelo besloot echter voor stoorzender te spelen.

Pozuelo zou tot het einde van het seizoen blijven. Hij wou eerst nog de titel pakken. Daarna kon hij Racing Genk via de grote poort verlaten. Op een rode loper. Maar de Spaanse spelmaker koos voor meer geldgewin. Binnenkort vertrekt hij naar Toronto FC.

Voorzitter Peter Croonen is teleurgesteld in de persoon Pozuelo. “Ik heb sympathie voor de Pozuelo die ik hier gekend heb. Ik ben grote fan van de voetballer Pozuelo. En ik weet dat hij hier ook gelukkig is geweest”, stelt hij in een interview met Het Belang van Limburg. “Het is een speciaal type voetballer.”

“Je moet een trainer hebben die bereid is hem als eerste op het blad te zetten. Als je dat doet, krijg je enorm veel terug, doe je dat niet, dan is het maar de vraag hoe hij gaat renderen. Pozuelo zal niet bij elke trainer, in elke ploeg en in elke competitie even belangrijk kunnen zijn als hij voor ons is geweest.”

Dat Racing Genk toch meewerkt aan een transfer heeft niet alleen met de reacties van de fans te maken. In de spelersgroep heerste er steeds meer irritatie.

“De realiteit is dat Pozuelo voortdurend zegt: ‘Ik speel niet, want de club is niet eerlijk tegen mij, ik wil hier weg, ik train niet mee, ik heb pijn, ik heb dit, ik heb dat,…’ Als op training niemand nog in een ploegje met Pozuelo wil staan omdat hij niet voluit gaat, dan is het over. Kijk, die jongens zijn aan een topseizoen bezig, maar als ze bij de bakker komen is de enige vraag ‘hoe is het met Pozuelo’? Dat is gewoon niet okĆ©.”

LEES MEER OVER:

Alejandro Pozuelo

KRC Genk

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 Belgiƫ JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime DupƩ?

Wat is er van Maxime DupƩ?

Maxime DupƩ won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...