Vrancken scoort punten bij Hollerbach

02-09 18:47

Vrancken scoort punten bij Hollerbach

John van den Brom en Bernd Storck beschikten over een kwalitatieve spelerskern, ze wisten niet de nodige grinta en continuïteit in de ploeg te jagen. Wouter Vrancken slaagt daar (voorlopig) wel in. Na een onverdiende nederlaag bij Club Brugge boekten de Genkies een 15 op 15. Bernd Hollerbach is onder de indruk.

Jan en alleman schuiven Club Brugge en Antwerp naar voor als de grote titelfavorieten. Hoort Racing Genk daar niet bij te staan? “Absoluut, voor mij zijn Club Brugge en Genk de belangrijkste titelkandidaten”, merkt Bernd Hollerbach in de aanloop naar de derby tussen Genk en STVV op.

“Racing Genk beschikt over veel kwaliteit. Als Paul Onuachu en Ally Samatta nog eens niet in de elf staan, zegt dat genoeg. Ik merkte vorig seizoen al op dat Genk bovenaan kon meedraaien met hun toenmalige kern.”

Vorig seizoen lukte het niet. De Genkies zagen ei zo na de Kanaries de achtste plaats afsnoepen. Nu stromen de punten wel vlot binnen. Bernd Hollerbach ziet de hand van Wouter Vrancken in die ommekeer. “Ik heb veel sympathie en respect voor zijn werk. Hij analyseerde goed wat er vorig seizoen fout is gelopen en kneedde een hecht blok.”

Theo Bongonda vloog naar de B-kern en zit nu in Spanje. Jhon Lucumi haalde vorig seizoen zijn beste niveau niet en is verkocht aan Bologna. Wouter Vrancken zag Junya Ito en Kristian Thorstvedt liever niet vertrekken. Er stroomde veel geld binnen, wat niet tot een stortvloed aan inkomende transfers leidde. De nieuwe coach zag vorig seizoen dat er vooral een mentaliteitsprobleem was.

Nicolas Castro (Newell’s Old Boys), Rasmus Carstensen (Silkeborg), Matias Galarza (Argentinos Juniors) en Ally Samatta (Fenerbahçe) kwamen erbij. Die nieuwkomers wisten nog geen basisplaats te veroveren. Dat geeft aan dat de andere jongens hun kans grepen.

Een goede mentaliteit levert veel op. Hollerbach wijst naar het doelpuntenaantal van Racing Genk. “Ze lukten negentien goals in zes wedstrijden, dat is straffe kost. Het hoogste aantal.”

LEES OOK: Hollerbach hoopt dat STVV nog wat doet op transfermarkt

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...