Wat is er van Jérémy Perbet?

30-10 08:06

Wat is er van Jérémy Perbet?

Jérémy Perbet lukte veel goals in het shirt van onder meer Sporting Charleroi, Tubeke, Sporting Lokeren, Bergen, KAA Gent, KV Kortrijk en OHL. Op zijn 37ste weet hij de weg naar doel nog altijd vlot te vinden. De Franse spits hoopt Club Luik terug naar het profvoetbal kunnen leiden.

Club Luik greep vorig seizoen naast een promotie naar de Challenger Pro League. De Marijntjes staan nu op de derde plaats na Patro Eisden Maasmechelen en La Louvière. Jérémy Perbet vond in tien wedstrijden liefst twaalf keer de weg naar doel. Vorig seizoen mikte Jérémy ‘Perbut’ vierentwintig keer raak.

“Ik beschik nog altijd over dat killersinstinct”, stelt Jérémy Perbet, die op 12 december 38 jaar wordt, bij de Franstalige omroep RTBF. “Dat talent ben ik nooit kwijtgespeeld en is in de loop der jaren zelfs nog verfijnd. Ik zie beter in waar ik moet lopen om gemakkelijk tot scoren te kunnen komen.”

In 2006 ging hij in de Franse Ligue 1 aan de slag. Bij Racing Straatsburg bleef het bij één doelpunt in zeven duels. Na een kort avontuur bij Sporting Charleroi – met zes goals in dertien duels – probeerde hij het opnieuw. Ook bij SC Angers liep het niet naar behoren. Jérémy Perbet kwam er zelfs niet tot scoren. Terug naar België dan maar. Hij trok een shirt aan van AFC Tubeke en mikte liefst 25 keer raak in 47 duels.

Doelpuntenmaker en clubhopper

De clubs stonden in de rij. Perbet zou naar STVV verhuizen en tekende een contract bij Sporting Lokeren, waar meer geld te rapen viel. Die transfer werd een flop. Zes maanden later volgde een uitleenbeurt aan RAEC Bergen, waar Perbet met de ogen dicht scoorde (21 goals in 21 matchen). In de volgende twee seizoenen kwam hij aan 37 treffers in 57 duels. Dat leverde een transfer naar het Spaanse Villareal op. Na een avontuur bij Istanbul Basaksehir keerde hij terug naar Sporting Charleroi. In 2016/2017 vond Perbet zestien keer de weg naar doel in het shirt van AA Gent.

Club Brugge schotelde Jérémy Perbet een driejarig contract voor en vertrok twee tellen later op huurbasis naar KV Kortrijk. Na een nieuw avontuur bij Sporting Charleroi en een minder geslaagde episode bij OHL dacht Perbet eraan om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. “Ik wil graag met positief verhaal eindigen”, stelde Perbet in de zomer van 2021. Club Luik terug naar de tweede afdeling loodsen, daar draait het nu om.

Jérémy Perbet
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Club Luik

KAA Gent

OHL

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...