Wat is er van Jess Thorup?

12-05 14:14

Wat is er van Jess Thorup?

Jess Thorup kreeg dit seizoen al na twee speeldagen de bons. De kroniek van een aangekondigd ontslag want voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie zaten al maanden op een geschitk moment te wachten om de Deense coach buiten te zwieren. Een beslissing waar De Witte al snel spijt van kreeg. Thorup kon wat later bij KRC Genk aan de slag, was de koning te rijk en liet de Genkies vallen voor FC Kopenhagen. Hoe loopt dat avontuur?

Thorup was graag bij AA Gent en betreurde zijn ontslag ten zeerste. Na een bezinningsperiode bij zijn familie in Denemarken klaarde zijn hemel op. Racing Genk zette Hannes Wolf op straat en Jess Thorup kon terug in België aan de slag.

“Een club met ambitie, met veel mogelijkheden, Racing Genk is ook een heel warme club”, zei Jess Thorup even later. De Deense trainer was gelukkig.

Maar na amper 38 dagen dropte hij een bom. Thorup tekende een contract bij FC Kopenhagen. Dichter bij zijn familie, wat best begrijpelijk is in de wereldwijde coronapandemie. Aan de slag gaan bij de Deense grootmacht, die kans wou Thorup ook niet laten liggen. Financieel deed hij ook een goede zaak.

Jess Thorup goed bezig in Denemarken
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bij Racing Genk bleven ze wel met een zure smaak achter. Thorup nam woorden als ‘dankbaar’ en ‘gelukkig’ in de mond, om dan 38 dagen later de ploeg koudweg te laten vallen. Onder meer Theo Bongonda spuwde zijn gal over de wijze waarop Jess Thorup dat spel speelde. Hij vertrok als een dief in de nacht.

Champions League voor Jess Thorup?

Jess Thorup ging op de lokroep van FC Kopenhagen in en tekende er een contract tot medio 2024. De Deense recordhouder stond op dat moment op de negende plaats. Er spelen slechts twaalf clubs in de Superligaen. Thorup moest de ‘Byens Hold’ terug hogerop loodsen.

Daar hoorden versterkingen in de wintermercato bij. Mustapha Bundu kwam op huurbasis van RSC Anderlecht over. Lukas Lerager (ex-Zulte Waregem) kwam van FC Genoa over en Michael Santos trok de deur achter zich dicht bij het Spaanse CD Leganes.

De voormalige trainer van Esbjerg, Denemarken U20 en U21 en FC Midtjylland wist FC Kopenhagen in de top zes te parkeren. Goed voor een plaats in Play-off 1, die in Denemarken als Championship Play-Off door het leven gaat.

Met nog drie wedstrijden te spelen is FC Kopenhagen naar de derde plaats opgerukt. Twee ploegen kwalificeren zich voor de voorronde in de Champions League. Die eer lijkt weggelegd voor FC Midtjylland – met Brian Priske (ex-KRC Genk en Club Brugge) als trainer – en Bröndby IF, met respectievelijk 56 en 55 punten. FC Kopenhagen volgt met 49 punten.

Zo’n ticket voor de kwalificatieronde in de CL bemachtigen, het kan nog voor Jess Thorup. Ze spelen nog thuis tegen Bröndby en Midtjylland. Op de laatste speeldag volgt een trip naar Randers FC, zesde en laatste in de groep. Spannende dagen dus voor de 51-jarige trainer.

Zou Jess Thorup nog in korte broek voor de dug-out staan? In deze filmpjes van FC Kopenhagen loopt Thorup in een training of zelfs maatpak rond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F.C. København (@fc_kobenhavn)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F.C. København (@fc_kobenhavn)

LEES OOK: De Witte betreurt nu het ontslag Thorup

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...