Wat is er van Jess Thorup?

12-05 14:14

Wat is er van Jess Thorup?

Jess Thorup kreeg dit seizoen al na twee speeldagen de bons. De kroniek van een aangekondigd ontslag want voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie zaten al maanden op een geschitk moment te wachten om de Deense coach buiten te zwieren. Een beslissing waar De Witte al snel spijt van kreeg. Thorup kon wat later bij KRC Genk aan de slag, was de koning te rijk en liet de Genkies vallen voor FC Kopenhagen. Hoe loopt dat avontuur?

Thorup was graag bij AA Gent en betreurde zijn ontslag ten zeerste. Na een bezinningsperiode bij zijn familie in Denemarken klaarde zijn hemel op. Racing Genk zette Hannes Wolf op straat en Jess Thorup kon terug in België aan de slag.

“Een club met ambitie, met veel mogelijkheden, Racing Genk is ook een heel warme club”, zei Jess Thorup even later. De Deense trainer was gelukkig.

Maar na amper 38 dagen dropte hij een bom. Thorup tekende een contract bij FC Kopenhagen. Dichter bij zijn familie, wat best begrijpelijk is in de wereldwijde coronapandemie. Aan de slag gaan bij de Deense grootmacht, die kans wou Thorup ook niet laten liggen. Financieel deed hij ook een goede zaak.

Jess Thorup goed bezig in Denemarken
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bij Racing Genk bleven ze wel met een zure smaak achter. Thorup nam woorden als ‘dankbaar’ en ‘gelukkig’ in de mond, om dan 38 dagen later de ploeg koudweg te laten vallen. Onder meer Theo Bongonda spuwde zijn gal over de wijze waarop Jess Thorup dat spel speelde. Hij vertrok als een dief in de nacht.

Champions League voor Jess Thorup?

Jess Thorup ging op de lokroep van FC Kopenhagen in en tekende er een contract tot medio 2024. De Deense recordhouder stond op dat moment op de negende plaats. Er spelen slechts twaalf clubs in de Superligaen. Thorup moest de ‘Byens Hold’ terug hogerop loodsen.

Daar hoorden versterkingen in de wintermercato bij. Mustapha Bundu kwam op huurbasis van RSC Anderlecht over. Lukas Lerager (ex-Zulte Waregem) kwam van FC Genoa over en Michael Santos trok de deur achter zich dicht bij het Spaanse CD Leganes.

De voormalige trainer van Esbjerg, Denemarken U20 en U21 en FC Midtjylland wist FC Kopenhagen in de top zes te parkeren. Goed voor een plaats in Play-off 1, die in Denemarken als Championship Play-Off door het leven gaat.

Met nog drie wedstrijden te spelen is FC Kopenhagen naar de derde plaats opgerukt. Twee ploegen kwalificeren zich voor de voorronde in de Champions League. Die eer lijkt weggelegd voor FC Midtjylland – met Brian Priske (ex-KRC Genk en Club Brugge) als trainer – en Bröndby IF, met respectievelijk 56 en 55 punten. FC Kopenhagen volgt met 49 punten.

Zo’n ticket voor de kwalificatieronde in de CL bemachtigen, het kan nog voor Jess Thorup. Ze spelen nog thuis tegen Bröndby en Midtjylland. Op de laatste speeldag volgt een trip naar Randers FC, zesde en laatste in de groep. Spannende dagen dus voor de 51-jarige trainer.

Zou Jess Thorup nog in korte broek voor de dug-out staan? In deze filmpjes van FC Kopenhagen loopt Thorup in een training of zelfs maatpak rond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F.C. København (@fc_kobenhavn)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F.C. København (@fc_kobenhavn)

LEES OOK: De Witte betreurt nu het ontslag Thorup

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Vorig seizoen smaakmaker bij MVV Maastricht, dit seizoen een van de revelaties in de Jupiler...

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

Dolle vreugde bij Club Brugge. Na een brilscore tegen Cercle Brugge zijn ze opnieuw kampioen,...

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Vincent...

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Als Club Brugge vanavond een punt pakt tegen Cercle Brugge zijn ze voor de negentiende...