Wat is er van Jess Thorup?

12-05 14:14

Wat is er van Jess Thorup?

Jess Thorup kreeg dit seizoen al na twee speeldagen de bons. De kroniek van een aangekondigd ontslag want voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie zaten al maanden op een geschitk moment te wachten om de Deense coach buiten te zwieren. Een beslissing waar De Witte al snel spijt van kreeg. Thorup kon wat later bij KRC Genk aan de slag, was de koning te rijk en liet de Genkies vallen voor FC Kopenhagen. Hoe loopt dat avontuur?

Thorup was graag bij AA Gent en betreurde zijn ontslag ten zeerste. Na een bezinningsperiode bij zijn familie in Denemarken klaarde zijn hemel op. Racing Genk zette Hannes Wolf op straat en Jess Thorup kon terug in België aan de slag.

“Een club met ambitie, met veel mogelijkheden, Racing Genk is ook een heel warme club”, zei Jess Thorup even later. De Deense trainer was gelukkig.

Maar na amper 38 dagen dropte hij een bom. Thorup tekende een contract bij FC Kopenhagen. Dichter bij zijn familie, wat best begrijpelijk is in de wereldwijde coronapandemie. Aan de slag gaan bij de Deense grootmacht, die kans wou Thorup ook niet laten liggen. Financieel deed hij ook een goede zaak.

Jess Thorup goed bezig in Denemarken
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bij Racing Genk bleven ze wel met een zure smaak achter. Thorup nam woorden als ‘dankbaar’ en ‘gelukkig’ in de mond, om dan 38 dagen later de ploeg koudweg te laten vallen. Onder meer Theo Bongonda spuwde zijn gal over de wijze waarop Jess Thorup dat spel speelde. Hij vertrok als een dief in de nacht.

Champions League voor Jess Thorup?

Jess Thorup ging op de lokroep van FC Kopenhagen in en tekende er een contract tot medio 2024. De Deense recordhouder stond op dat moment op de negende plaats. Er spelen slechts twaalf clubs in de Superligaen. Thorup moest de ‘Byens Hold’ terug hogerop loodsen.

Daar hoorden versterkingen in de wintermercato bij. Mustapha Bundu kwam op huurbasis van RSC Anderlecht over. Lukas Lerager (ex-Zulte Waregem) kwam van FC Genoa over en Michael Santos trok de deur achter zich dicht bij het Spaanse CD Leganes.

De voormalige trainer van Esbjerg, Denemarken U20 en U21 en FC Midtjylland wist FC Kopenhagen in de top zes te parkeren. Goed voor een plaats in Play-off 1, die in Denemarken als Championship Play-Off door het leven gaat.

Met nog drie wedstrijden te spelen is FC Kopenhagen naar de derde plaats opgerukt. Twee ploegen kwalificeren zich voor de voorronde in de Champions League. Die eer lijkt weggelegd voor FC Midtjylland – met Brian Priske (ex-KRC Genk en Club Brugge) als trainer – en Bröndby IF, met respectievelijk 56 en 55 punten. FC Kopenhagen volgt met 49 punten.

Zo’n ticket voor de kwalificatieronde in de CL bemachtigen, het kan nog voor Jess Thorup. Ze spelen nog thuis tegen Bröndby en Midtjylland. Op de laatste speeldag volgt een trip naar Randers FC, zesde en laatste in de groep. Spannende dagen dus voor de 51-jarige trainer.

Zou Jess Thorup nog in korte broek voor de dug-out staan? In deze filmpjes van FC Kopenhagen loopt Thorup in een training of zelfs maatpak rond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F.C. København (@fc_kobenhavn)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door F.C. København (@fc_kobenhavn)

LEES OOK: De Witte betreurt nu het ontslag Thorup

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...