Wat is er van Lukasz Teodorczyk?

14-10 16:12

Wat is er van Lukasz Teodorczyk?

Zijn contract bij Udinese Calcio werd eind vorig jaar ontbonden. Lukasz Teodorczyk tekende op 4 januari een contract bij de Italiaanse tweedeklasser Vicenza. Speelde de voormalige goalgetter van Anderlecht daar veel en wat spookt hij nu uit? Voetbalbelgie.be ging op zoek naar het antwoord.

Lukasz Teodorczyk brak door bij Polonia Warschau en trok via Lech Poznan naar het Oekraïense Dinamo Kiev. Anderlecht gooide in de zomer van 2016 een huursom van 1 miljoen euro op tafel en kreeg er 22 doelpunten in de Jupiler Pro League voor terug. Daar hoorden nog 8 goals in de Beker van België en Europa League bij. Straffe kost!

De Brusselaars namen de aanvaller daarna voor 4,5 miljoen euro definitief over. Ze konden de Poolse spits die zomer voor meer geld van de hand toen. Anderlecht werkte niet mee aan dat verhaal en hoopte op termijn veel meer geld te kunnen vangen. In die periode mocht ‘Teo’ zich ook bij de nationale ploeg melden.

Hij kwam in 2017/2018 aan 15 doelpunten. In dat tweede seizoen leek Lukasz Teodorczyk soms echter het scoren verleerd te zijn. Denk maar aan zijn missers in de Champions League. In zes wedstrijden bleef hij droog staan.

Neerwaartse spiraal

Anderlecht besloot Lukasz Teodorczyk te laten gaan. Niet voor de beoogde 15 of 20 miljoen euro, Udinese Calcio dokte 7 miljoen euro. In zijn eerste acht duels in de Serie A mikte Teodorczyk niet raak. Daarna kreeg hij met een hernia af te rekenen. Hij speelde dat seizoen nog nauwelijks en kwam alleen tegen Chievo Verona tot scoren.

‘Zonder speelminuten bij de selectie’ klonk het match na match in zijn tweede seizoen. Teodorczyk mocht veertien keer (even) meedoen en scoorde niet. Op het einde van dat seizoen viel hij uit met een kruisbandverrekking.

Lukasz Teodorczyk op betere dagen
foto DC |
www.voetbalbelgie.be

Eén doelpunt in twee seizoenen, Udinese Calcio leende Lukasz Teodorczyk aan Sporting Charleroi uit. Blessureleed bleef de aanvaller parten spelen. Bij de Zebra’s bleef hij op 1 doelpunt in 17 wedstrijden – met slechts 323 speelminuten – steken. Bij Udinese Calcio was er geen toekomst meer voor Teodorczyk.

Teodorczyk profvoetballer af?

Zes maanden later kon hij in de Serie B aan de slag bij LR Vicenza Calcio, dat voor het behoud moest knokken. Teodorczyk kwam er meer aan spelen toe (639 minuten). In 14 matchen bleef hij op 1 doelpunt en 3 assists steken. Vicenza had niet veel aan de 19-voudige Poolse international. Ze wisten wel het behoud in de Serie B af te dwingen.

Zijn contract werd logischerwijze niet verlengd. Zo zit de 31-jarige Lukasz Teodorczyk sinds 1 juli zonder werkgever. Afwachten of hij nog terugkeert in het profvoetbal…

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...