Wat is er van Theo Bongonda?

20-09 14:45

Wat is er van Theo Bongonda?

KRC Genk gooide in de zomer van 2019 zo’n 7 miljoen euro op tafel om Theo Bongonda weg te kunnen halen bij Zulte Waregem. De flankaanvaller ontpopte zich tot een van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. Dat liedje bleef echter niet duren. Bongonda moest weg bij Racing Genk en bracht slechts 3 miljoen euro op. Hij tekende op 26 augustus een contract voor vier seizoenen bij FC Cadiz. Hoe loopt dat?

De Zuid-Spaanse club zal dit seizoen voor het behoud in La Liga moeten knokken. Theo Bongonda moet voor een kwaliteitsinjectie zorgen, met de nodige assists en doelpunten. Bij Racing Genk kwam hij aan 36 goals en 20 assists in 111 wedstrijden.

De 26-jarige Belgische Congolees was op 29 augustus bankzitter tegen Athlétic Bilbao. Hij debuteerde bij FC Cadiz op 2 september in de uitmatch tegen Celta Vigo. Een invalbeurt van 27 minuten. Cadiz leed toen een 3-0 nederlaag. Een week later volgde een 0-4 uitschuiver tegen FC Barcelona. Theo Bongonda viel op het uur in. Tegen Real Valladolid zat er ook geen eerste basisplaats in. Bongonda mocht 29 minuten opdraven. In de slotminuut lukte Alvaro Negredo de winnende treffer voor Cadiz.

Theo Bongonda grootverdiener

Drie wedstrijden, drie invalbeurten van maximaal een half uur. Theo Bongonda was bij Racing Genk bij de B-kern verzeild. Zonder wedstrijdritme in La Liga aan de slag, dat is niet evident. De interlandbreak valt goed voor Bongonda. In die twee weken kan hij verder werken om zijn conditie op punt te brengen.

FC Cadiz staat na zes speeldagen op de voorlaatste plaats. Er degraderen drie ploegen. De eerste driepunter zorgt echter voor een vertrouwensboost. Na de interlandbreak moeten Bongonda & co klaar staan voor duels tegen Villareal, Espanyol en FC Girona.

Trainer Sergio verwacht wel wat van Theo Bongonda, die de hoogste marktwaarde (7 miljoen euro) bij FC Cadiz achter zijn naam heeft staan. Aanvoerder Alex Fernandez en doelman Jeremias Ledesma volgen met 6 miljoen. Die hoge verwachtingen hebben ook met zijn loon te maken. Bongonda verdient er zo’n 2 miljoen euro per jaar. Voor wat hoort wat.

Theo Bongonda is toe aan zijn tweede avontuur in de Spaanse eerste klasse. Bij Celta Vigo kwam hij aan 77 wedstrijden, 5 doelpunten en 9 assists.

Theo Bongonda
foto DC | www.voetbalbelgie.be
Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tey10 (@theo_bongonda)

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De Belgische wintermercato 2023 nadert met rasse schreden. Vanaf 1 januari kunnen de clubs in...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

“Het wordt nog knokken voor vierde plaats”

Het einde van de wintermercato nadert. Beetje bij beetje komt ook het einde van de...

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

FOTO’S Gouden Schoen: Scheidsrechters en partners

Op het Gouden Schoen Gala passeren niet alleen spelers en trainers de revue. Meerdere scheidsrechters...