Wat tovert Luciano D’Onofrio nog uit zijn hoed?

22-09-2020 17:34

Wat tovert Luciano D’Onofrio nog uit zijn hoed?

De vierde plaats en winnaar van de Beker van België. Paul Gheysens toonde een dikke duim en gaf meteen aan dat Antwerp de lat weer wat hoger moest leggen. Betere resultaten en beter voetbal, dan komt er best nog wat bij.

De cijfers spreken boekdelen. Antwerp staat na zes speeldagen op de elfde plaats. De 8 op 18 past niet binnen de doelstellingen. Dat twee verdedigers de beste doelschutters zijn, geeft aan dat er nog werk aan de winkel is.

Junior Pius mikte twee keer raak tegen Eupen. Linksachter Simen Jukleröd vlamde twee keer raak in de uitmatch tegen STVV. De vier andere goals kwamen er via Dieumerci Mbokani, Pieter Gerkens, Lior Refaelov en verdediger Abdoulaye Seck.

Wie bovenin wil meedraaien, moet meer de weg naar doel vinden. Zo zit aartsrivaal Beerschot aan twaalf treffers. De promovendus staat vierde. Charleroi, Club Brugge en Anderlecht scoorden twaalf tot zestien keer. Alleen Standard had minder goals nodig (derde plaats!), maar de Rouches incasseerden er slechts drie en Antwerp negen.

Ivan Leko dringt dan ook sterk aan op een kwaliteitsinjectie. Er is meer nodig dan de komst van Jean Butez (Moeskroen), Birger Verstraete (1. FC Köln), Frank Boya (Moeskroen), Alireza Beiranvand (Persepolis FC), Nill De Pauw (Atromitos) en Pieter Gerkens (Anderlecht).

Antwerp speelde trouwens Sinan Bolat, Wesley Hoedt, Dino Arslanagic, Zinho Gano, Kevin Miallas en onder meer Steven Defour kwijt.

Luciano D’Onofrio staat erom gekend graag toe te slaan op het einde van de mercato. De sportief directeur van Antwerp FC heeft tijd tot en met 5 oktober om de transferhonger van de coach te stillen.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

Tedesco liet 18 Rode Duivels opdraven

De Rode Duivels sneuvelden op het EK 2024 na vier matchen, waarin ze slechts twee...