Analisten maken brandhout van gefrustreerde Preud’homme

09-12 09:51

Analisten maken brandhout van gefrustreerde Preud’homme

Standard viel uit de toon tegen Moeskroen. Michel Preud’homme viel ook uit de toon. De donkerrode kaarten van Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela schoof hij in de schoenen van de spelers van Moeskroen, die om de haverklap foutjes maakten. De tegenstander, de arbitrage, het Belgisch voetbal, de media, al die partijen waren schuldig.

“Ik krijg het gevoel dat Preud’homme de rollen gewoon omdraait. Hij wikkelt zich in de rol van slachtoffer, terwijl zijn ploeg toch de dader was van het onsportieve spel tijdens de wedstrijd”, aldus Jeroen Simaeys in de studio van Play Sports. “De reactie van Preud’homme is volgens mij te wijten aan frustratie en het feit dat hij teleurgesteld is in zijn eigen spelers. Hij probeerde een beetje geforceerd een uitleg te verzinnen, maar het was niet echt geloofwaardig.”

“Het waren heel zware overtredingen, het zag er verschrikkelijk uit”, stelt Wilfried Van Moer bij Het Belang van Limburg. “Ik heb in mijn carrière zelf vier keer mijn been gebroken na een tackle van een tegenstrever: twee keer mijn kuit- en twee keer mijn scheenbeen. Het valt me nog steeds zwaar om naar zulke stevige tackles te kijken, de herhalingen wil ik dan ook niet zien. Ik weet niet wat die twee spelers bezielde. Zij moeten de krantenkoppen halen met schitterende dribbels en goals, niet op deze manier. Ze zullen een zware schorsing niet kunnen ontlopen, ook al probeerde Michel Preud’homme zondag al een eerste pleidooi in hun voordeel.”

“Preud’homme heeft gelijk, in zijn tirade over al die kleine foutjes op de spelers die willen voetballen, die daardoor gefrustreerd raken”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Maar dan nog blijven die overtredingen van Mpoku en Carcela onverdedigbaar. Nergens beter dan in Luik weten ze welke vreselijke gevolgen het kan hebben als je dat soort risico’s neemt in een duel.”

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...